Note 7 Skandalından Sonra Samsung Kendi İçinde Parçalanıyor mu?

0
0
0
0
0
Note 7 Skandalından Sonra Samsung Kendi İçinde Parçalanıyor mu?
Samsung'un batarya departmanı, Note 7 olayından sonra tekrar müşterilerinin güvenini kazanmak için çalışmalara başladı. Ancak iddialar, Samsung'un departmanları arasında bir fikir ayrılığı olduğu yönünde.

Samsung Galaxy Note 7 cihazının patlaması ve cihazın tamamen piyasadan kaldırılması olayından sonra Samsung, hem müşterilerin güveni anlamında hem de maddi anlamda önemli bir zarara uğramıştı. Samsung'un mobil departmanı artan satışlarla kullanıcıların güvenini tekrar kazanmaya başlarken batarya departmanı için durumda hala değişen bir şey yok.

Aslında Samsung Electronics'ten bağımsız olarak Samsung SDI adıyla batarya sektöründe ayrı faaliyetler yürüten Samsung'un batarya departmanı Samsung SDI, kurumsal pazarda Apple gibi dev şirketler için batarya üretirken ve yakın zamanda elektrikli otomobiller için batarya üretmeye başlayacakken Note 7'nin patlaması olayı Samsung SDI şirketinin değerinin düşmesine neden oldu. Söylenenlere göre şirket %25'e yakın bir zarar yaşadı.

Bu nedenle Samsung SDI, müşterilerin güvenini tekrar kazanmak için tek ürettikleri bataryanın Galaxy Note 7'deki batarya olmadığını, birçok farklı şirket için farklı bataryalar ürettiklerini hatta bu müşteriler içinde Apple'ın bile olduğunu söylüyor. Ayrıca Samsung SDI'ın yaptığı savunmada Note 7'nin patlamasının direkt olarak bataryayla alakalı bir durum olmadığı da iddia ediliyor.

Samsung kendi içinde bölünüyor mu?

Samsung'un mobil departmanından gelen çoğu açıklama Note 7'de pilden kaynaklı bir sorun olduğu yönündeyken hatta önümüzdeki telefon modellerinde batarya üretiminin Samsung yerine üçüncü parti farklı bir şirket tarafından yapılacağı dedikoduları yayılırken Samsung'un mobil departmanı bir şekilde kendini kurtarıyor ancak ortaya çıkan haberler Samsung batarya departmanını kapsayan Samsung SDI şirketinin aleyhine işliyor. Samsung SDI'ın da bu konudaki çabası aslında şirketin kendi içinde de bazı problemler yaşadığını gösteriyor olabilir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0