Nükleer Savaş Olursa Kimlerin Öleceğini Gösteren Site

0
0
0
0
0
Dünya nükleer bir savaşın eşiğine, Soğuk Savaş'tan beri tarihte ilk defa bu kadar yaklaşmıştı. Bu site ise bir savaş çıkması halinde hangi şehirlerin ve etrafında ne kadar bir alanın etkileneceğini gösteriyor.

Dünya hala Suriye krizi ile çalkalanırken ve son iki yıldır nükleer savaş senaryosu dillendirilirken Rusya devlet başkanı Putin’in geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalar, herkese biraz olsun rahat bir nefes aldırdı. Trump’ın başkan seçilmesinin nükleer savaşın önüne geçilmesini sağladığını ileri süren Putin, yalnız tehlike geçti demedi. Birçok devletin özel kuvvetleri Suriye’de operasyon halinde, buna ülkemiz de dahil. Dünya Soğuk Savaş’ın bitiminden beri bir dünya savaşına hiç bu kadar yaklaşmamıştı.

Peki bir dünya savaşı çıkar ve nükleer güçler atom bombası kullanırsa, bu nereleri etkiler? Hangi şehirler diğerlerinden uzun dayanır? Bu senaryoyu düşünmek bile ürkütücü. Bugün nükleer bombaların dinazorları yok eden meteordan bile daha etkili olduğunu biliyoruz.

Kendi yaşadığınız şehri işaretleyip, dinazorları yok eden meteordan, 50 Megatonluk Tsar bombasına kadar geniş listeden birini seçerek; nerelerin etkileneceğini buradan görebilirsiniz.

Kaynak : http://www.unilad.co.uk/satire/this-map-tells-you-if-youll-be-vapourised-in-a-nuclear-attack/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0