NVIDIA, ARM'yi Satın Almaya Hazırlanıyor

42
7
3
2
0
İlk kez temmuz ayında dedikoduları çıkan NVIDIA ile ARM arasındaki satın alım anlaşmasında sona yaklaşıldığı iddia edildi. The Wall Street Journal'ın raporuna göre iki şirket, satın alım anlaşmasını çok yakın zamanda imzalayabilir.

Kaliforniya merkezli ekran kartı üreticisi NVIDIA, Japon telekomünikasyon devi SoftBank'ın sahibi olduğu çip tasarımcısı ARM'yi bünyesine katmaya oldukça yakın. The Wall Street Journal'ın son raporuna göre yeşilli ekip ile hemen hemen tüm akıllı telefon ve tabletlere güç sağlayan işlemcilerin arkasındaki isim olan ARM satın alma anlaşmasında sona yaklaşıyor.

Grafik devi NVIDIA'nın ARM'yi satın almakla ilgilendiğine dair haberler ilk olarak geçtiğimiz temmuz ayında ortaya çıkmıştı. The Wall Street Journal'a göre SoftBank ile NVIDIA arasındaki İngiliz yonga tasarımcısı ARM Holdings satın alımı, yaklaşık 40 milyar dolar değerinde nakit ve hisse senedi anlaşması olacak.

SoftBank, ARM'yi 2016'da 32 milyar dolar karşılığında satın almıştı:

ARM

Tokyo merkezli telekomünikasyon şirketi SoftBank, Britanyalı yarı iletken ve çip üretici ARM'yi 2016 yılında 32 milyar dolar karşılığında satın almıştı. SoftBank'ın 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde şirketin değerini artırması nedeniyle 40 milyar dolarlık bu anlaşma Japon şirket açısından büyük bir kazanım olarak görülüyor.

Sektöre yakın kaynaklar, NVIDIA ile ARM'nin son birkaç haftadır özel görüşmelerde bulunduğunu ve son dakika bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki haftanın başlarında anlaşmanın imzalanabileceğini söylüyor.

Dünyadaki akıllı telefonların çoğuna güç veren mikroçipleri tasarlayan ARM ile dünyanın en büyük grafik kartı üreticisi NVIDIA, güçlerini birleştirerek çip endüstrisinde bir güç merkezi olmayı hedefliyor. Eğer anlaşma gerçekleşirse muhtemelen şimdiye kadarki en büyük yarı iletken anlaşması olacak.

İki şirket arasındaki satın alımın çok yakın bir zamanda gerçekleşmesi bekleniyor. Anlaşmaya dair yeni detaylar geldikçe sizinle paylaşmaya devam edeceğiz. Yaşanan gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2020/09/12/nvidia-is-reportedly-nearing-a-deal-to-purchase-arm/
42
7
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
42
7
3
2
0