Nvidia, 'Yok Artık' Dedirten Hesaplama Gücüne Sahip Süper Bilgisayarını Duyurdu

15
13
6
2
0
Nvidia'nın yeni süper bilgisayarı "EGX Edge" saniyede 1.6 terabaytlık hesaplama yapabiliyor. Bu süper bilgisayar 100'den fazla teknoloji üreticisi ve bazı şehirlerde aktif olarak kullanılabiliyor.

Teknoloji, her geçen gün biraz daha gelişiyor ve bugünün popüleri, ertesi günün demodesi olabiliyor. Şirketler, çok büyük bir ivmeyle yeni teknolojiler üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar ve hizmete sunmaya çalışıyorlar. Bu şirketlerden bir tanesi de Nvidia. Nvidia, karşımıza çoğu zaman ekran kartları ile çıkıyor ancak bu kez şirket, bir süper bilgisayar duyurusu yaptı. "EGX Edge" olarak isimlendirilen bu süper bilgisayar, saniyede 1.6 terabayt hesaplama yapabiliyor.

Nvidia, EGX Edge ile ilgili yaptığı açıklamalarında bu süper bilgisayar ile Microsoft, Walmar, Samsung ve BMW gibi şirketler ile Las Vegas ve San Francisco gibi şehirlerin ilgilendiğini bildirdi. Başka bir deyişle Nvidia EGX Edge günlük tüketicilerden bir hayli uzak olacak ancak bu markaları kullanan ve şehirlerde yaşayan insanlar, Nvidia'nın süper bilgisayarının etkileri altında kalacaklar.

Yeni Nvidia EGX Edge, saniyede 1.6 TB hesaplama yapabiliyor

Nvidia EGX Edge

EGX Edge, daha çok günlük hesaplamalara odaklı bir süper bilgisayar. Nvidia, EGX Edge'in testlerini büyük şehirlerde yaptıklarını söyleyerek bu süper bilgisayarın nasıl kullanılabileceğini açıkladı. Öyle ki Nvidia'nın yeni süper bilgisayarı süper marketlerde bile kullanılabiliyor. Şöyle ki; EGX Edge, market çalışanlarının ürünlerin tümüne hakim olmasını sağlayabilir. Anlık olarak stok kontrolü yapabilen EGX Edge, belirli bir ürün bittiğinde çalışanları uyarabiliyor. 

Nvidia tarafından yapılan açıklamalara göre EGX Egde, BMW ve Samsung gibi firmalar tarafından da çeşitli amaçlarla kullanılabiliyor. Ayrıca bu süper bilgisayar, artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamalarında da kullanılabiliyor. EGX Edge'in etkileyici özelliklerinden bir tanesi de 5G frekanslarını hızlandırabilmesi. Tüm bunlara ek olarak Nvidia, bu süper bilgisayarın trafik ışıklarının kontrolünde de kullanılabileceğini açıkladı.

Nvidia, EGX Edge'in 100'den fazla şirket tarafından aktif olarak kullanıldığını açıkladı. Bunlara ek olarak şehirlerdeki kullanım da göz önünde bulundurulduğunda, Nvidia'nın akıllı sistemlerde kullanılan süper bilgisayarının her geçen gün biraz daha fazla insana dokunacağını söylemek mümkün görünüyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/21/nvidias-egx-supercomputer-tech-can-crunch-1-6-terabytes-a-secon/?guccounter=1
15
13
6
2
0
Emoji İle Tepki Ver
15
13
6
2
0