Nvidia, Fare İmleci Sorununu Çözmek İçin Yeni Sürücüsünü Yayınladı

11
3
2
2
1
Nvidia, son yayınlanan GeForce 431.60 sürücüsünde kullanıcıları olumsuz yönde etkileyen bir hatayı gidermek için GeForce 431.68 Hotfix Sürücüsü'nü yayınladı.

Günümüzde her oyun, oyun menüsünü ya da oyunu kontrol etmek için kullanılan fare imlecini kendine has şekilde biçimlendiriyor. Hatta bazı oyunlar, oyun içi imleci tamamen kaldırırken bazıları, imleci bir nişan göstergesine çeviriyor. Oyundan çıkar çıkmaz ya da Alt + Tab yaparak başka bir programa geçilir geçilmez işaretçinin varsayılan işaretçiye dönmesi beklenir. Oyunlardaki durum göz önüne alınırsa herhangi bir sorunun sık bir şekilde ortaya çıkmaması oldukça şaşırtıcı.

Yeni grafik sürücüleri ile birlikte ortaya çıkan bazı sorunlar, affedilebilecek derecede olsa da fare imlecinin kaybolması kadar büyük bir sorun birçok kullanıcıya göre affedilemez olabiliyor çünkü bilgisayarı kontrol etmenin en kolay yolu fare kullanmak. 

Nvidia Hotfix

Nvidia, yayınladığı son GeForce Game Ready 431.60 sürücüsünde benzer bir sorunla karşılaştı. Dev şirket, hatayı “fare imlecinin, bir oyundan çıktıktan sonra yanlış şekilde görünmesi” olarak tanımladı. Bunun üzerine şirket, bu sabah kullanıcıların karşılaştığı hatayı düzeltmek için GeForce 431.68 Hotfix Sürücüsü'nü yayınladı. Bu Hotfix (spesifik bir hatanın kısa sürede giderildiği güncelleme); önceki sürücüsünün üzerine kurulmuş, hatayı gidermek için sürücünün üzerinde birkaç ufak ekleme yapılmış, sürücünün yeni versiyonu.

Nvidia’nın bu sorunu ele alması, geçen hafta yayınlanan GeForce Game Ready 431.60 sürücüsünün de daha sorunsuz bir hâle gelmesini sağladı. 431.60 sürücüsü, gelecek olan iki Wolfeinstein oyununa gelişmiş destek özelliğini getirmişti. Ayrıca yeni RTX 2080 Super için bir hazırlık aşaması sağlamıştı ve G-Sync uyumlu monitörler listesini genişletmişti.

GeForce 431.68 Hotfix Sürücüsü’nü bağlantıya tıklayarak edinebilirsiniz. Sürücü, Windows 10 64-bit Standart Sürücü ve Windows 10 64-bit DCH Sürücü olmak üzere iki şekilde sunuldu. Nvidia, iki versiyonun arasındaki farkın yalnızca sıkıştırılma biçimi olduğunu söylüyor.

Kaynak : https://www.tomshardware.com/news/nvidia-driver-mouse-pointer-issue-fix,40025.html
11
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
3
2
2
1