LG, Nvidia G-Sync’i 2019 Model OLED TV’lere Getirdi

5
2
2
0
0
LG, oyun oynarken daha az yırtılma yaşanmasını sağlayan ve büyük ekrana uyumlu G-Sync özelliğini bu yılın OLED televizyonlarına da getirdi. Özellik, uyumlu bilgisayar oyunlarında çalışacak.

Ocak ayında yapılan CES fuarında NVIDIA, daha büyük G-Sync uyumlu ekranların geleceğine söz vermişti. Bu sözü tutan ilk şirket LG oldu. 2019 model OLED TV’lerin donanım yazılımlarını güncelleyecek olan firma, destekleyen oyunlarda “yumuşak, yırtılmasız” bir deneyim sunacağını söylüyor. Bu televizyonlar, geniş bir ekran arayan oyuncular için ideal hale gelebiliyor. 

LG televizyonların hepsi aynı anda güncelleme almayacak. LG bu hamlesiyle HP'yi, G-SYNC özellikli televizyon alanında yalnız bırakmamış olacak.

LG’nin güncelleme alacak televizyonları belli oldu

nvidia lg

LG’nin bu güncellemeyi alacak televizyonları da açıklandı. Güncelleme ilk olarak 2019 yılının 65 ve 55 inçlik E9 modelleri ile 77, 65 ve 55 inçlik C9 modelleri için yayınlanacak. Bu da 2019 model OLED TV serisini oyuncular açısından daha cazip hale getirecek. Bu seride yer alan televizyonlarda, değişken yenilenme hızı (VRR), HDMI 2.1, Otomatik Düşük Gecikme Modu (ALLM) gibi özellikler de yer alıyor. 

NVIDIA pazarlama yöneticisi Matt Wuebbling, “LG’nin 2019 OLED TV’lerine G-SYNC Uyumluluk desteğini ve GeForce RTX 20 serisi GPU’larımızı destekleyecek HDMI VRR özelliğini getirmekten dolayı heyecanlıyız” açıklamasında bulundu.

Şimdiye kadar bu özelliğe sahip tek televizyon, HP’nin 65 inçlik ve 5000 dolarlık televizyonu Omen X Emperium idi. NVIDIA G-Sync Ultimate etiketli bu cihaz hala daha LG’den daha iyi (ancak daha pahalı) bir opsiyon olarak yer alıyor. LG televizyonlar G-SYNC Uyumlu olarak adlandırılıyor zira içlerindeki işlemciler, HP’nin aksine NVIDIA değil. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/09/09/g-sync-lg-oled/?guccounter=1
5
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
2
0
0