Nvidia’nın Yapay Zekayla FPS Artıran DLSS Özelliği, Monster Hunter: World’e Geliyor

8
1
1
0
0
Yapay zekâ, bildiğiniz üzere özellikle son zamanlarda insan hayatını en çok etkileyen faktörlerden biri hâline geldi. Hâl böyle olunca böylesine geniş çaplarda kullanılan bir teknolojisinin oyun sektöründe kendisine yer bulmaması da imkânsız oluyor. Nvidia’nın yapay zekâ kullanarak oyunlarda alınan performansı arttıran teknolojisi, yakın zamanda Monster Hunter: World oyununa gelecek.

Nvidia’nın Deep Learning Super Sampling (DLSS) isimli yapay zekâ teknolojisi, RTX ekran kartlarıyla ortak bir nokta taşıyor. İki teknoloji de henüz çok sayıda oyunu desteklemiyor. Gelen yeni haberlere göre 2018 yılının en iyi PC oyunu ödülü almayı başarmış Capcom’un RPG oyunu Monster Hunter: World, DLSS desteği alacak.

nvidia dlss

Nvidia’nın iddiasına göre başarılı oyun, DLSS desteğiyle birlikte 4K çözünürlükte oyunun görsel açıdan en güçlü anlarında %50 daha iyi FPS performansı sunacak.

Nvidia'nın bu atılımıyla birlikte oyunda daha önce 4K’da yüksek ayarlar açıldığı zaman elde edilemeyen 60 FPS değeri artık ulaşılabilir olacak. Nvidia, RTX 2060 ve RTX 2070 model ekran kartlarındaysa DLSS desteğiyle birlikte oyunun stabil olarak 30 FPS’te oynanabildiğini söylüyor. Aşağıdan farklı model ekran kartlarının DLSS desteğiyle birlikte yaşadığı FPS artışını gösteren grafiğe ulaşabilirsiniz.

Monster Hunter: World’e DLSS desteğiyle birlikte bir de “keskinleştirme” çubuğu geliyor. İsminden anlaşılabileceği üzere oyuncular, bu çubuğu kullanarak oyunun sunduğu görsellerin daha keskin ya da daha yumuşak olmasını sağlayabilecekler.

Nvidia DLSS desteğini içeren Monster Hunter: World güncellemesinin, 17 Temmuz’da indirilebilir hâle geleceği söyleniyor. Nvidia, her ne kadar DLSS desteğinin ücretsiz bir performans artışı sağladığını söylese de şimdilik kullanıcılar bu özelliğin ne kadar iyi çalıştığının oyundan oyuna değişiklik göstereceğini düşünüyorlar.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/80937-nvidia-claims-50-percent-framerate-uplift-monster-hunter.html
8
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
1
0
0