Oculus'un Ekipmanları, Artık Yalnızca Facebook Hesaplarıyla Bağlı Kullanılacak

27
2
1
0
0
Facebook'un sahip olduğu Oculus, sanal gerçeklik ekipmanları kullanıcıları için önemli bir açıklama yaptı. Yapılan bu açıklamaya göre kullanıcılar, oluşturdukları Oculus hesaplarını kullanamayacaklar. Kullanıcılar bunun yerine, mevcut ya da oluşturacakları bir Facebook hesabı kullanmak zorunda kalacaklar.

Sosyal medya devi Facebook, sanal gerçeklik teknolojileri üzerine yazılımlar geliştirmeye çalışmanın yanı sıra en popüler ekipman üreticilerinden bir tanesi olan Oculus'u satın almış ve bu alanda yoluna sağlam adımlarla devam etmeye başlamıştı. Ancak Facebook şimdi, kullanıcıların pek de memnun olmayacakları bir karar aldı.

Oculus yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcılar, ilerleyen dönemlerde Oculus hesaplarını kullanamayacaklar. Şirket, bugüne dek kullanıcıların ayrı bir Oculus hesabı oluşturarak bu hesap üzerinden kullanıcılara çeşitli avantajlar sunuyordu. Ekim ayından sonraysa bu tür bir desteğe imkan tanınmayacak. Kullanıcılar, bunun yerine mevcut ya da yeni açacakları bir Facebook hesabı kullanmak durumunda kalacaklar.

Oculus

Oculus, bu yıl sonu itibarıyla yeni bir hesap oluşturmak isteyen kullanıcıların, bunu Facebook aracılığıyla yapabileceklerini ifade ediyor. Ayrıca Facebook üzerinden Oculus'a bağlanan kullanıcılar, VR ekipman sahipleri arkadaşlarını ayrı bir liste aracılığıyla görebilecekler. Yapılan açıklamalara göre şu an bir Oculus hesabı olan kullanıcılarsa, bu hesabı yıl sonuna kadar Facebook ile bağlamak zorunda kalacaklar.

Konuyla ilgili olarak Facebook'tan da ilginç bir açıklama geldi. Şirket, ilerleyen dönemlerde bir VR ekipmanı kullanabilmek için Facebook hesabıyla giriş yapılmak zorunda olunacağını ifade ediyor. Bunun hangi ürünler için geçerli olduğu bilinmiyor ancak sonbaharda duyurulması beklenen Oculus Quest'in yeni sürümü için geçerli olması muhtemel.

Oculus

Facebook bir süredir, sahip olduğu tüm hizmetleri birbirine yaklaştırmak için çalışıyor. VR ekipmanlarla ilgili alınan kararın nedeni de aslında tam olarak bu. Facebook, gizlilik politikasına eklediği yeni bir kuralla birlikte, sahip olduğu tüm hizmetlerdeki kullanıcılarının verilerinin kontrolünü kendinde topluyor. Bu kural kapsamında da Oculus, kendi veri kullanımı politikasını oluşturamıyor. Şirket bunun yerine, kullanıcılarla ilgili verilerin kontrolünü tamamen Facebook'a bırakmış oluyor.

Haberimizin başında, Facebook'un sanal gerçeklik teknolojisine ilgi duyduğunu zaten belirtmiştik. Şirket bu bağlamda, sanal gerçeklik üzerine kurulmuş olan bazı yeni hizmetler üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Örneğin geçtiğimiz yıl duyurulan Sosyal VR Dünyası gibi hizmetler, kullanıcıları sanal gerçeklik dünyasında bir araya getirmeye odaklanıyor. İşte alınan son karar da bu gibi hizmetlere erişimin Facebook üzerinden yapılacak olmasından kaynaklanıyor. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/8/18/21372435/oculus-facebook-login-change-separate-account-support-end-quest-october
27
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
2
1
0
0