Oculus, Telif Hakkı İhlali Nedeniyle 250 Milyon Dolar Ceza Ödeyecek

4
4
4
1
1
VR teknolojileri ile tanıdığımız Facebook'un alt markası Oculus, telif hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle ZeniMax adlı şirkete 250 milyon dolar ödeme yapmaya mahkum edildi.

Amerika Birleşik Devletlei'nde bulunan en büyük özel video oyunu şirketi olan ZeniMax, Oculus'a açtığı telif hakkı ihlal davası için 500 milyon dolar istemekteydi. İstenilen rakama göre ucuz kurtulan Oculus'un, ZeniMax'a 250 milyon dolar ödemesine karar verildi. ZeniMax'tan ayrılan bir çalışanın fikir hırsızlığı yaptığı tespit edilmiştir.

Yargıç Ed Kinkeade, Oculus'un sözleşme ihlali için 200 milyon dolar ödemek zorunda kalacağını ve daha sonra telif hakkı ihlali için ise 50 milyon dolar daha ekleneceğini belirtti. Ayrıca Kinkeade, ZeniMax'ın Oculus kulaklıklarının satışının yasaklanması yönündeki talebini reddetti.

ZeniMax'tan yapılan açıklamada, "Bu durumda jüri, güçlü delil kayıtlarına dayanarak ZeniMax'ın çığır açan VR teknolojisinin, izinsiz kullanılması sonrası bu meblağda bir zarara yol açtığı sonucuna vardı." ifadeleri kullanıldı. Facebook dava sonrasında Oculus'a olan güvenlerinin tam olduğunu ve yatırımların devam edeceğini belirtti.

Beklendiği gibi, Facebook ve Oculus sonuçtan memnun görünüyor. Yapılan açıklamada "İlk günden itibaren ZeniMax davasında derin kusurlu olduğumuzu kabul ettik. Ancak Oculus'a olan bağlılığımız sarsılmaz ve VR'nin geleceğini inşa etmek adına yatırım yapmaya devam edeceğiz." sözleri kullanıldı.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/28/facebook-zenimax-oculus-lawsuit-payout/
4
4
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
4
4
4
1
1