Facebook’un Televizyon Tarihini Değiştirecek Teknolojisi Oculus TV Çıktı

20
10
3
2
0
Facebook’un Televizyon Tarihini Değiştirecek Teknolojisi Oculus TV Çıktı
Sanal gerçeklik teknolojileri sayesinde evimize sokamayacağımız kadar büyük ekranları gözlüklerimizin içerisine yerleştirebiliriz. Örneğin 180 inçlik bir televizyonu Oculus TV sayesinde sanal gerçeklik ortamında izlemeniz mümkün. Yani artık büyük bir televizyona para harcamak yerine Facebook’un Oculus şirketinden bir gözlük almanız yeterli.

Televizyon yayıncılığı, ekranların ve kablosuz iletişimin kalitesi arttıkça evrim geçirdi. Artık kaliteli yayınları izleyebileceğimiz fiyatları onlarca bin TL’ye varan televizyonlar var. Peki Facebook çıkıp bir teknoloji geliştirse ve artık büyük ekrandan görüntü izlemek için büyük bir ekran almanıza gerek kalmasa? Hatta bu teknolojiyi bugün itibariyle resmen hizmete soksa nasıl olur?

Oculus, birkaç yıl önce Facebook tarafından satın alınan bir dijital gerçeklik şirketi olarak, televizyonun geleceğini kökten değiştireceği bir dizi ürün üzerinde çalışıyordu. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Oculus Go sanal gerçeklik gözlüğü, sanal gerekçeklik ortamında standart videoları izleme fırsatı sunan bir teknolojiyi hayatımıza soktu

Nasıl olduğunu anlamak isteyenler için aşağıda bir resim var. Tamamen sanal olan bu manzaradaki sanal ekrana yansıya görüntü sıradan bir video: 

Oculus TV desteği ise bu ortamda boyutu 180 inçe varan ekran ölçülerinde videolar ve çeşitli içerikler izlemeyi mümkün kılıyor. Evet, sanal ortamda dev ekranlar üzerinden sinema keyfi yaşıyorsunuz. Hatta sanal gerçeklik uyumu olmayan oyunları üst düzey bir şekilde deneyimleyebiliyorsunuz. Facebook bu video servisine Netflix, Showtime ve diğer büyük medya organlarının videolarını dahil etti. Yani en sevdiğiniz diz ya da filmleri sinema kalitesinde sadece bir Oculus Go gözlüğü takarak izleyebileceksiniz. 

Facebook, yayıncılık tarihini değiştirecek ve gelecekte insanların televizyon ekranlarından kurtulmalarını sağlayacak bir iş gerçekleştirdi. Bu ürünü ve hizmetlerini bir kenarı not etmenizi tavsiye ederiz, çünkü sosyal medya devi tarih yazmaya başladı. Oculus Go gözlüğüne sahipseniz ücretsiz Oculus TV uygulamasına ulaşmak için buraya tıklayın.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/25/17500614/oculus-tv-vr-television-streaming-hub-launch
20
10
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
20
10
3
2
0