Oculust Rift, Windows 10 Haricindeki Tüm İşletim Sistemlerinden Desteğini Kesiyor

15
14
1
1
0
Geçtiğimiz yıllarda Facebook'un satın aldığı Oculus, sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift'in gelecek güncellemeler ile beraber sadece Windows 10'da çalışacağını duyurdu.

Yaklaşık 4 yıl önce 2 milyar dolara Facebook'a satılan Oculus, sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift ile büyük bir başarı yakalamıştı. Cihaz bugüne kadar Windows 7, 8.1 ve 10 sürümlerinde çalışmaktaydı. Kısa bir süre daha Windows 7 ve 8.1 sürümlerinde çalışmaya devam edeceği açıklandı.

Oculus Rift'e gelecek olan Core 2.0 güncellemesi ile cihaz, artık sadece Windows 10 bilgisayarlarda çalışabilecek. Bu kararın ilerleyen zamanlarda diğer cihazları da etkileyebileceği belirtildi. Şu an için Windows 10'a gelen ancak 7 ve 8.1 sürümlerinde bulunmayan iki özellik bulunmakta.

Sadece Windows 10'larda bulunan iki özellikten biri, masaüstünü VR'da görüntüleme ve bir diğeri de Oculus Dash'ı bir yer paylaşımı olarak kullanma yeteneğidir. İlk etapta eski sürüm kullanıcılarının çok fazla etkilenmeyeceği düşünülse de en ufak özelliklerin Windows 10'a kaydırılmasının sonuçları, gelecekteki uyumluluk sorunları veya uygulama sorunlarının habercisi olarak görülüyor.

Şirket ise bu değişikliğin kullanıcı tabanının yalnızca yüzde 5'ini etkileyeceğini iddia etmekte. Kullanıcılar tarafından bu savunmanın şirketin sunması gereken son argüman olduğu söyleniyor. Bakalım ilerleyen günlerde şirket, yapacağını söylediği güncellemeyi gerçekleştirecek mi?

Kaynak : https://www.extremetech.com/gaming/272454-the-oculus-rift-will-soon-only-work-on-windows-10-pcs
15
14
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
14
1
1
0