Off Yine Kavga Çıkacak: iPhone ve Android Kullanıcılarının Aralarındaki Kişilik Özellikleri Farkları

1
0
0
0
0
Off Yine Kavga Çıkacak: iPhone ve Android Kullanıcılarının Aralarındaki Kişilik Özellikleri Farkları
Birleşik Krallık’taki üç farklı üniversitenin ortak çalışmasında, her iki telefonu kullanan kişilerin kişilik özelliklerinin karşılaştırılması yapıldı.

Bu araştırmaya Windows Phone’un da girmesini isterdik fakat maalesef acı gerçek şu ki akıllı telefon piyasasını iki marka domine ediyor: Android telefonlar ve iPhone’lar.

Yapılan bir araştırma, Android ile iPhone kullanıcılarının bazı kişisel özelliklerinin farklı olduğunu ortaya çıkarıyor. University of Lincoln, Lancaster Üniversitesi ve Hertfordshire Üniversitesi’nin ortaklaşa yaptığı araştırmada, 500 katılımcıdan kendilerine ‘akıllı telefonlarına karşı tutumları’ ile alakalı olarak sorulan sorulara cevap vermesi isteniyor. Cevapların ardından elde edilen tespitlerden bazıları şunlar:

  • Android kullanıcıları, zenginlik ve statüye iPhone kullanıcılarına oranla daha az ilgi duyuyorlar. Android kullanıcıları, görüntüleri itibarı ile daha dürüst ve hoşgörülüler.
  • iPhone kullanıcıları ise genellikle kadınlar. Telefonlarının özellikler olarak herhangi bir Android cihaza eş olması konusunda endişe duyuyorlar. Yani bir iPhone modelinin özellikleri kağıt üzerinde herhangi bir Android cihazla aynı olsa da onların gözünde iPhone her zaman daha iyidir.
  • iPhone kullanıcılarında dürüstlük ve alçakgönüllülük, Android kullanıcılarına oranla çok daha düşük. Yalnızca biraz daha duygusallar.
  • Android kullanıcıları, kişisel kazançları uğruna kuralları çiğneme yönelimine sahip değiller.
  • Android kullanıcıları, iPhone kullananlara nazaran daha içe dönükler.

Özellikler arasında sizi tanımlayanlar var mı? Mesela ben her ikisini de kullandığım için ocak dışı kaldım :)

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0