Öğrenci Karneleri Değişiyor: İşte Yeni Karne Sistemi

374
302
102
66
65
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci karnelerinin değişmesi için yeni bir çalışma başlattı. Yeni düzenlemeye göre, karnelerde artık sadece not değerlendirmesi değil, öğrencilerin bir yıllık gelişim süreçleri de yer alacak. İşte yeni karne sistemi ile ilgili bilmeniz gerekenler.

Öğrencilere bir yıllık çalışmanın meyvesi olarak verilen karneler, artık çok daha kapsamlı veriler sunacak. Türkiye’deki milyonlarca öğrenciyi ve velilerini ilgilendiren bir düzenlemeye imza atan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), karne sistemini baştan aşağı değiştirmeye hazırlanıyor.

Öğrencileri yeni karnelerde neler bekliyor?

Artık tek sayfa olmayacak olan karnelerde, not değerlendirmesinin yanı sıra öğrencilerin derslerdeki gelişim süreci de olacak. Ayrıca yeni karne sisteminde, öğrencilerin ezber yapıp yapamadıkları, derste ne kadar söz hakkı istediği ve okuyabildiğini anlayıp anlayamadığı gibi değerlendirmelerde yer alacak. 

karne

Yeni düzenleme için Avrupa ülkelerindeki sistemleri mercek altına alan MEB, velilerin çocuklarının karnelerine baktığında bir yıllık süre zarfında neleri yapıp yapmadıklarını net bir şekilde görebilmelerini amaçlıyor. 

Konuya ilişkin resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yapan bakanlık, söz konusu çalışmanın bu 2019-2020 eğitim-öğretim dönemini kapsamadığını söyledi. Yeni karne sisteminin henüz inceleme ve değerlendirme aşamasında olduğunu belirten MEB, çalışmadaki teknik detayların tam olarak belirlenmediğini ifade etti.

Kaynak : https://www.cnnturk.com/turkiye/ogrenci-karneleri-degisiyor-artik-tek-sayfa-olmayacak
374
302
102
66
65
Emoji İle Tepki Ver
374
302
102
66
65