Öğrencilerine ‘Darwin’le İlgili Belgesel İzlettiği İçin BİMER'e Şikayet Edilen Öğretmenden 7 Maddelik Savunma

2
0
0
0
0
İzmir Buca Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nde tarih öğretmeni olan Kahraman Kepenekçi, izlettiği belgesel sebebiyle BİMER’e şikayet edildi. Öğretmen, kendisini yayınladığı 7 maddeyle savundu.

İzmir’in Buca ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nde tarih öğretmeni olan Kahraman Kepenekçi hakkında, öğrencilerine National Geographic’ten ‘Cosmos’ adlı belgeseli izlettiği gerekçesiyle BİMER üzerinden şikayette bulunuldu. Okul müdürü, belgeselin ateizmi desteklediği ve İslam’a aykırı olduğu gerekçesiyle şikayet edilen öğretmenden yazılı bilgi istedi ve kura ile sınıflardan 5’er öğrenci çağrılarak onların da görüşleri istendi. 

Çoğunluğunun öğretmenlerini destekler nitelikte görüşler belirttiği söylenen öğrencilerden bazıları ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmamasına rağmen pek çok hocalarının kendilerine din ile ilgili bilgiler verdiklerini, o zaman bunun da sorgulanması gerektiğini söylediler. 

Şimdilik hakkında bir soruşturma açılmadığını fakat bu konunun yakın zamanda soruşturmaya döneceğinden emin olduğunu belirten Kepenekçi, savunmasını ise şöyle yaptı:

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0