Öğretim Elemanı Belgesine Artık E-Devlet Üzerinden Ulaşılabilecek

5
2
1
1
0
E-Devlet, sunduğu online hizmetlerin yelpazesini genişleterek, hepimize pek çok kolaylık sağlıyor. Son dönemde bu konuda pek çok önemli adım atan E-Devlet, son olarak 'Öğretim Elemanı Belgesi'ni online olarak hizmete sundu.

Akademisyenler, kendi kadro bilgilerini içeren belgeyi üniversitelerine dilekçe ile müracaat edip alıyorlardı ve bu süreç uğraştırıcıydı. Ancak YÖK'ün E-Devlet üzerinden kullanıma sunduğu ‘Öğretim Elemanı Belgesi Sorgulama ve Doğrulama Sistemi’ sayesinde artık bu uğraştırıcı sürece gerek kalmadan online bir belge almak mümkün olacak.

E-Devlet, ülkemizin dijitalleşme sürecine en çok katkıda bulunan portal diyebiliriz. Pek çok hizmete, eskiden olduğu gibi uğraşmadan erişebiliyoruz. Yavaş yavaş da olsa bir süre sonra tüm hizmetleri dijital olarak alabileceğimiz düşünülüyor. YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'da yeni uygulamaya dair yaptığı açıklamada, bu konuya değinerek dijitalleşmeye devam edeceklerini belirtti.

Sistem nasıl çalışacak?

'Öğretim Elemanı Sorgulama ve Doğrulama Sistemi', yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı olarak görev yapan akademisyenlere ait bilgilerin yer aldığı Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden sunulacak. Belgenin verildiği kurum eğer isterse yine e-Devlet kapısı üzerinden belgenin doğrulamasını yapabilecek. Öğretim elemanı belgesinin sağ üst köşesinde yer alan barkod üzerinde kişiye özel bir numara bulunuyor. Akademisyenler, kendilerine ait barkodlu belgeleri oluşturup dökümünü alabilecek ve ihtiyaç duyan kurumlara gerek T.C. kimlik numaraları ile birlikte barkod numaralarını, gerekse belgenin dökümünü verebilecek.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/egitim/ogretim-elemani-belgesi-artik-e-devlette-40867414
5
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
1
0