• Kendinizi Test Etmenizi Sağlayacak 9 Öğretici Soru
116
36
25
22
13
Okullar Başlamadan Önce Kendinizi Test Etmenizi Sağlayacak 9 Öğretici Soru
Okullar neredeyse açılmak üzere ancak veliler de öğrenciler kadar hazır mı? Bu yazımızda; kendinize meydan okuyabileceğiniz sorular hazırladı. Bakalım yeni eğitim öğretim senesinde çocuklarla birlikte ders çalışmaya hazır mısınız.

1. Dünya üzerinde kaç tane okyanus vardır?

A-3 B-4 C-5

cevap: Önceden Atlas (Atlantik Okyanusu), Pasifik (Büyük) Okyanus ve Hint Okyanusu olarak 3 tane olduğunu biliyorduk ama artık Antarktika çevresindeki Güney Okyanusu ve Kuzey Buz Denizi olarak bildiğimiz Arktik Okyanusu da bunlara dahil oldu.

2. Elektrik akımının şiddetini belirtmek için kullanılan ölçü birimi nedir?

A-Volt B-Amper C-Watt

cevap: Amper, bu birimin ismi Fransız fizikçi Andre- Marie Ampere’den almıştır.

3. Satürn, Güneş sistemindeki kaçıncı gezegendir?

A-8 B-7 C-6

cevap: 6. gezegen olarak bildiğimiz Satürn; aynı Jüpiter, Uranüs ve Neptün gibi bir gaz devidir.

4. Periyodik tablodaki sembolü Ag olan element hangisidir?

A-Altın B-Gümüş C-Argon

cevap: Lantincede argentum adını alan Ag sembolü aslında gümüştür.

5. 0.2 km kaç dm olarak çevrilir?

A-20.000dm B-2.000dm C-200dm

cevap: 0.2 kilometre 200 metre o da 2.000 desimetre anlamına geliyor.

6. Dünyadaki en uzun nehir hangisidir?

A-Amazon B-Nil C-Yangtze

cevap: Dünyadaki en uzun nehir, yaklaşık 6 992,59968 km uzunluğundaki Amazon nehridir. Ardından Nil, Yangtze ve Mississippi nehirleri gelir.

7. Romen rakamlarına göre LXXVII olarak yazılan sayı kaçtır?

A-78 B-77 C-76

cevap: L(50)+X(10)+X(10)+V(5)+I(1)+I(1)=77

8. Bitkilere yeşil rengini veren madde hangisidir?

A-Kloroplast B-Klorofil C-Klorofilin

cevap: Dalga boylarındaki ışıkları emerek bitkide fotosentezin yapılmasını sağlayan biyolojik pigmente klorofil denir.

9. Ölçüm sistemlerinde kullanılan “hekto” terimi ne kadar fazla anlamına gelir?

A-1000 B-100 C-10

cevap: Hekto 100 kez fazla anlamına gelen bir birimdir.

Kaynak : https://brightside.me/wonder-quizzes/13-simple-questions-from-a-school-program-that-puzzle-most-adults-598910/
116
36
25
22
13
Emoji İle Tepki Ver
116
36
25
22
13