Okyanus Altında Çok Miktarda Hidrojen Gazı Rezervinin Olduğu Ortaya Çıktı

0
0
0
0
0
Geophysical Research Letters dergisinde yayınlanan makaleye göre dünyada az olduğu sanılan hidrojen gazının, okyanus altındaki kayaların arasında yüksek miktarda olduğu belirtildi.

Duke Üniversitesi’nden bazı araştırmacıların yayınladığı makaleye göre dünyada az miktarda olduğu sanılan hidrojen gazının, okyanusun derinliklerinde yüksek miktarda bulunduğu açıklandı. Yapılan çalışma sonucunda tektonik plakaların hızlı bir şekilde yer değiştirdiği kayaların içinde bulunan hidrojen gazının, gelecekte petrolün yerini alacağı ve küresel çapta yakıt ihtiyacını karşılayacağı belirtildi.

Hidrojen gazının keşfedilmesiyle ilgili çalışmaları yürüten ekibin başında bulunan Stacey Woman, "H2 elde etmeye öncelikle su ile başlarsınız. Oksijeni ayrıştırmak için enerji kullanırsınız ve böylelikle hidrojen molekülleri ayrılır ve H2 elde edersiniz. Daha sonra H2'yi yakabilirsiniz fakat enerji elde etmek için yine enerji kullanmak zorundasınız. İşte bu yüzden bu metot çok etkili değil. Şu an okyanuslarda bulunan H2 rezervleri daha basit işlemlerle enerji elde etmede kullanılabilir" açıklamasında bulundu. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0