Okyanusların Yeni Bekçisi: Robotik "Terminatör" Balık

3
2
1
0
0
Okyanusların Yeni Bekçisi: Robotik "Terminatör" Balık
Bilim insanlarının geliştirdiği robotik balık, Atlantik okyanusuna zarar veren aslan balıklarını avlayarak deneyi korumaya çalışacak.

Doğadaki canlılar her ne kadar doğanın dengesini oluşturanlar olsa da bazı canlılar doğaya ciddi zararlar verip, bu dengenin bozulmasına neden oluyor. Sormadan söyleyelim, insanlar değil :)

Yeryüzünde olduğu kadar denizde yaşayan canlılar da kendi ekolojik dengelerini belirli bir düzene oturtarak yaşamlarını sürdürüyor. Ancak bu ekolojik dengeye zarar verdiği bilinen aslan balıkları düzenin bozulması açısından tehdit oluşturuyor.

Beslenmediği halde esnek, yırtıcı ve vahşi olan hatta ünlü Biyolog Charles Darwin'in kabusu olarak adlandırılan aslan balıkları, diğer canlılara zarar vererek denizaltındaki ekolojik dengeyi bozduğu gerekçesiyle robotik terminatör balıklar tarafından avlanacak. Bilim insanları tarafından tasarlanan bu mekanik yapıya sahip balık görünümlü robot, aslan balıklarını avlamak için Atlantik Okyanusu'na salınacak.

Açıkçası aslan balıklarının ne kadar dengeye zarar verdikleri söylense de hayvanların oluşturduğu belli bir düzen olduğu için insanların bu alana da karışması ne kadar faydalı olur bilemiyoruz. Resmen bir canlı grubunu hedef alan bu durumda sonucun ne olduğunu ise zaman gösterecek.

3
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
0
0