Ölçümleri Hesaplaması İçin Akıllı Telefonları Kullanan Bluetooth’lu Metal Dedektörü

6
4
1
0
0
Akıllı telefonların farklı cihazların içinde kullanılmasına alışkın olsak da, bir metal dedektöründe kullanıldığına ilk defa şahit oluyoruz. Telefona Bluetooth üzerinden bağlanan bu dedektör, hesaplamaları yapması için akıllı telefonları kullanıyor.

Akıllı telefonların kendi başlarına yapabildikleri pek çok şey var. Kendi yeteneklerinin dışında drone, robot ve kameralar için görece ucuz ve işlevsel ‘beyin’ olarak kullanıldıkları da oluyor. Telefonları bu şekilde kullanması planlanan son ürün ise bir metal dedektörü.

Şu anda Kickstarter’da yatırımcı toplayan ürün, Ukraynalı ve Amerikalı üreticiler tarafından tasarlandı. Air Metal Dedector adlı cihazın 24 santimetrelik bir elektromanyetik çubuğu var ve bu çubuk, 30 cm derinliğe kadar olan mesafedeki küçük metal objeleri ya da 1.2 metre derinlikteki büyük metal cisimleri tespit edebiliyor. Dedektör, bir cisim tespit ettiği zaman Apple ya da Android akıllı telefonlara Bluetooth ile bildirim gönderiyor.

Telefonda bulunan uygulama vasıtasıyla kullanıcıya hem sesli bildirim gönderiliyor hem de telefon ekranında yazılı uyarı beliriyor. Uygulamayı kullanarak ilgilenmediğiniz metallerden yapılmış ya da istemediğiniz boyutlardaki cisimlerden dolayı gelen sinyalleri devre dışı bırakabiliyorsunuz. Bulduğunuz cisimlerin GPS koordinatlarını da daha sonra kullanmak için kaydetmeniz mümkün.

Yaklaşık 900 gram ağırlığındaki dedektör, kullanılmadığı zamanlarda teleskopik olarak katlanabilecek (selfie çubuğu gibi) şekilde tasarlandı. Dedektörün sinyalleri işleme görevi telefona yükleniyor. Cihazın alt kısmında bir adet LED aydınlatma ışığı var. Üstünde ise temel bilgileri veren küçük bir OLED ekran bulunuyor.

900 mAh bataryaya sahip olan bu dedektörü tek şarjda 10-12 saat kullanmak mümkün oluyor. Piyasaya çıktığında fiyatı 450 dolar olacak olan cihazın Kickstarter’daki fiyatı ise şu an 199 dolar. Air Metal Detector’un dağıtımının ise kasım ayında başlaması bekleniyor.

Kaynak : https://newatlas.com/air-metal-smartphone-metal-detector/59129/
6
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
1
0
0