'Old Town Road' TikTok'tan Hit Şarkı Çıkabileceğini Kanıtladı

30
4
1
0
0
TikTok sayesinde ünü parlayan Montero Hill, şimdiden en çok dinlenen şarkılardan birine sahip.

Sekiz ay önce okulu bırakıp rap kariyeri sürdürmek istediğinde 19 yaşındaki Montero "Lil Nas X" Hill'in ailesi oldukça endişelenmişti. Trap yıldızının söylediğine göre ailesi, piyasada çoktan milyonlarca rapçi var diyerek Hill'i uyarıyordu. Hill onları dinlemedi. SoundCloud ve Spotify gibi platformlardan her gün çıkan yeni rapçilerle rekabete girmesi gerekiyordu. Ancak Hill'in de kendine ait bir numarası vardı: TikTok ve bir 'meme'.

Hill, Time dergisine verdiği röportajda şunları söyledi: "Şarkı TikTok'ta tutana kadar bir 'meme' olarak kullanıp tanıtımını yaptım. Sonunda da şarkı çok büyüdü. TikTok'u zaten çok yakından tanıyordum. Oradaki videoların ironik bir şekilde komik olduğunu düşünüyordum. Trendlere yerleştiğimde benim için inanılmaz bir andı. Birçok insan bunun önemini hafife alsa da ben bunu çok daha büyük bir şey olarak gördüm,"

Hill, şu an Billboard Top 100 listesinde 15 numarada olan "Old Time Road" şarkısının başarısını TikTok'a borçlu. #yeehaw hashtag'iyle binlerce video var ve bu videoların izlenme sayısı 67 milyondan fazla. Bu videoların çoğunda da Hill'in şarkısı kullanılıyor. Hill, şarkıyı TikTok'a herkesin kullanabilmesi için ücretsiz olarak yüklediğinden dolayı şarkı sayesinde doğrudan para kazanmıyor. Ancak şarkının patlamasıyla gelen popülerliğin finansal getirileri de var tabii. Hill'in Lil Nas X adındaki Spotify sayfasında şarkısının 65 milyon kez dinlendiğini görebiliyoruz ve Hill bu dinlemelerden bir pay da alıyor.

Hill konu hakkında şunları ekliyor: "Aslında TikTok'a para ödemeliyim. Şarkının patlamasına çok yardımcı oldular. Neredeyse işe yaramayacak demek üzereydim. TikTok'ta patladığından beri dinlenmeler hep artıyor. Bu onların sayesinde."

Hill'in başarısını TikTok'a borçlu olduğu doğru. Ancak platform da bir o kadar ona karşı borçlu. "Old Town Road"un başarısı TikTok'un sadece dudak uydurma ya da koreografili dans videoları çekmek için bir yer olmadığını kanıtlıyor. TikTok ayrıca yeni bir şarkının dinleyicisiyle buluşma aracı da. Hill de buna katılıyor ve TikTok'un blogunda şöyle açıklıyor: "TikTok hayatımı değiştirdi. TikTok sayesinde şarkım aynı anda birçok farklı dinleyiciyle buluştu."

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/4/5/18296815/lil-nas-x-old-town-road-tiktok-artists-spotify-soundcloud-streams-revenue
30
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
30
4
1
0
0