OLED Paneller Konusunda Sıkıntılı Günler Geçiren Apple, LG'nin Kapasitesi Konusunda Endişeli

11
5
3
3
1
Apple, son zamanlarda hem beklenildiği gibi bitmeyen iPhone satışları, hem de geleceğe dair atılacak adımlar konusunda bazı sıkıntılar yaşıyor. Son gelen soru işaretleri ise görüntü panelleri hakkında.

Bilindiği üzere Samsung, iPhone X’un 5.8 inç’lik esnek OLED panellerinin tedarikçisi olarak Apple ile ortak çalışıyordu. Samsung, yeni tanıtılacak olan iPhone modelleri için de Apple ile anlaşma yapmak istiyordu fakat Apple’ın satışları pek umduğu gibi gitmedi ve üretim durma noktasına geldi. Diğer bir bilinen olay ise Apple’ın Samsung ile tedarik konusunda daha çeşitli ürünler ile çalışmak istemesi. Yani şirket Samsung’dan yalnızca görüntü paneli değil diğer donanımlar için de bazı anlaşmalar yapabilir. Veyahut bugüne kadar biz öyle biliyorduk.

Gelen yeni bilgiler ise bunlardan biraz daha zıt yönde ilerledi. Buna göre Apple, daha uygun iPhone modelleri için 6.1inç büyüklüğündeki esnek ekran panellerini kendisiyle daha önce çalıştığı LG’ye emanet edecek. LG, hali hazırda bu yıl tanıtılacak olan iPhone modelleri için de üretime başlamış olabilir. Diğer ekranlarda da yeniden Japon teknolojisine dönmek isteyen firmanın iPhone X Plus modeli için 6.46 inç büyüklüğünde OLED panellere ihtiyacı vardı.

Bloomberg’in haberine göre 2 ila 4 milyon adet görüntü paneli üretimi kapasitesine sahip olan LG’ye, Apple tarafından yaklaşık 3 ila 5 milyon adet sipariş geçilecek. Buraya kadar her şey normal ancak iki tarafı da kaygılandıran bir durum söz konusu. Apple ile LG ortaklığında ürün satışı genellikle LCD paneller ile gerçekleşiyordu. Yeni dönemde OLED paneller için de LG ile çalışan Apple, LG’nin üretim kapasitesi konusunda yeterli olup olamayacağı hususunda biraz endişeli. Ayrıca Samsung Display ile LG panelleri karşılaştırıldığı zaman, Samsung’un kalite bakımından büyük bir üstünlüğü söz konusu. 

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/LG-OLED-display-iPhone-X-Plus_id106360
11
5
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
11
5
3
3
1