Ölerek Avengers: Endgame'e Gelmemizi Sağlayan 5 Unutulmuş Karakter

82
10
4
1
1
Marvel Sinematik Evreni, büyük bir sona doğru hazırlanıyor. 24 Nisan’da vizyona girecek olan yapıma kadar pek çok ölüm ve kıyıma tanık olduk. Bunlardan en büyüğü, Thanos’un katlettiği milyarlarca canlı ve bazı kahramanlardı. Peki ya bizi bugünlere getirenler? Bu listeye bakınca biraz duygulanacaksınız.

22. filmiyle 10 yılı aşan destansı bir sinema yolculuğu sunan Marvel evreninde, dev finale sayılı günler kaldı. Türkiye’de ABD’den önce vizyona girecek Avengers: Endgame, modern sinema tarihinin en yüksek hasılatlı filmlerinden birisi olacağa benziyor. 

Eğer hala Marvel Sinematik Evreni filmlerini tam olarak izlemediyseniz, yazının bundan sonraki kısmına devam etmenizi önermiyoruz. Zaten izlediyseniz, serinin unutulmuş köşelerine doğru “Aaaa doğru ya bu da vardı” dedirteceğimizi garanti ediyoruz. 

Hazırsanız, ölümüyle Avengers: Endgame’i izlememizi sağlayacak 5 unutulmuş karakteri sizlerle paylaşalım. Sıralamayı kronolojik olarak, geçmişe doğru yaptık.

Black Panther’in atası T'Chaka: 

Black Panther, tüm zamanların en sevilen süper kahraman filmlerinden birisi olduysa, bunda hikâyenin özünü oluşturan elementlerin payı çok büyüktür. İlk olarak Captain America: Civil War’da genç T-Challa babası kral T-Chaka, evladına sadece bir ülkeyi değil kostümünü de miras bırakmıştı.

Civil War’da, Birleşmiş Milletler toplantısı sırasında düzenlenen terör saldırısında ölen Kral T-Chaka, T-Challa’yı bir intikam öyküsünün ortasına bırakıverdi. Ardından Black Panther solo filmiyle, genç kralın ruhani yolculuğu esnasında kendisini görebildik.

T-Chaka, Marvel çizgi romanlarında oldukça geniş bir anlatıma sahip olan orjinal Black Panther olarak karşımıza çıkıyordu.

Doctor Strange’in hocası The Ancient One:

Marvel Sinematik Evreni’nde mistik dünyanın kapılarını aralayan Doctor Strange, ellerini kaybettikten sonra umudunu bu mistik dünyaların bir temsilcisi olmakta bulmuştu. Elbette her kahramanın olduğu gibi onun da bir akıl hocasına ihtiyacı vardı.

The Ancient One, Avengers: Infinity War’da 14 milyonda 1 kurtulma şansı görebilecek kadar yetenekli Doctor Strange’in yetişmesinde büyük rol oynadı. Onun bu fedakarlığı, kendisini daha çok görme isteğimize rağmen ilk solo filminde canına mal olmuştu.

The Ancient One, Marvel çizgi romanlarındaki en güçlü karakterlerden birisiydi. Karakter 1963’ten 2011’e kadar çizgi dünyada yaşamaya devam etti. Belli mi olur belki de Endgame’de onu yeniden görebiliriz. Ne de olsa büyücülük dünyası :)

Thor’un babası, İskandinavya ellerinin Zeus’u Odin:

Marvel’in İskandinav mitolojisini ABD’nin kültür endüstrisine devşirdiği Asgard öyküsü gerçekten muhteşemdi. Yunan mitolojisinde Zeus neyse, Odin de oydu. 

Her ne kadar Ragnarok filmiyle Thor üçlemesi sonlanmış olsa da, vakitsiz ölen Odin’i neredeyse her filmde gördük. Kimi zaman ortalığı karıştıran Loki babasının kılığına girdi, kimi zaman Odin akıl oyunlarıyla hikâyenin akışını değiştirdi. Nitekim o gittikten sonra hiçbir şey aynı olmadı. 

Odin, Marvel çizgi romanlarında Thor’un ne zaman başı sıkışsa ortaya çıkan bir baba ve solo bir süper kahramandı. Bu arada Anthony Hopkins efsanesini de Marvelsever genç kitlenin tanımasını sağladı. 

Captain America’nın varlık sebebi Abraham Erskine:

Captain America, yeryüzündeki ilk yenilmez olarak karşımıza çıktıysa, bunda Doktor Abraham Erskine karakterinin payı büyüktü. Klasik bir şekilde kötülüğe iyi niyetinden ve mecburiyetinden dolayı hizmet eden doktor, II. Dünya Savaşı’ndaki süper asker serumunu geliştiren kişiydi. 

Geldi ve Marvel hayranlarına Captain America’yı sunarak aniden gidiverdi Erskine. 

Canı pahasına Tony Stark’ı mağaradan kurtaran mühendis Yinsen:

Aslında çizgi romanlarda Asyalı bir karakter olarak verilen Ho Yansen, film icabı Afganistan’da bambaşka bir milletten belirlenmişti. Marvel’in stratejik ve son derece gerçekçi temeller üzerine oturttuğu başlangıç filmi Iron Man’de, bir silah mucidi ve tüccarının, kendi silahlarıyla desteklenen terör örgütleriyle mücadelesini izlemiştik. 

Tony Stark’ın esir tutulduğu mağarada gizli saklı geliştirdiği ilk zırhında Yinsen’in çok büyük payı vardı. Zira o olmasaydı, Tony defalarca kez yakalanacaktı. Belki de yakalanmakla kalmayıp ölecek ve Marvel Sinematik Evreni daha başlamadan bitecekti.

Peki sizin de aklınıza gelen başka unutulmuş Marvel karakterleri var mı? Yorumlarda belirtebilirsiniz :)

82
10
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
82
10
4
1
1