Ölmeden Önce Mutlaka Görmeniz Gereken 6 “Gizli” Mekan!

1
0
0
0
0
Bu ilgi çekici mekanlar, gizemli sayılardan ilginç yaşam tarzlarına değin normal tatillerden sıkılanlar için ufak ayrıntılarla dolu.

Her yıl milyonlarca insan yurtdışına tatile gidiyor. Tüm bir yıl çalışıp alınlarının teriyle, zar zor biriktirdikleri paraları tur acentelerine veriyorlar. Üstüne üstlük bir de gidilen tatilden keyif alınmayınca ve istisnasız her sene aynı şeyler yapılınca, “ya ne yapacaktık ki?” sorusuyla teselli olmaya çalışıyorlar. Boş teselliler yerine size yeni 6 mekan önerelim.

Central Park’ın Gizli Koordinatları

New York’taki Central Park’ta 1,600 adet demir-döküm sokak lambası var. Çünkü parkın büyüklüğü 843 dönüm ve geceleri seri katiller için çok uygun bir ortam oluşturabiliyor.

Henry Bacon isimli tasarımcı tarafından 1907 yılında tasarlanan lambaların her birinde gizemli birer sayı var.

Bu sayılar, takip edildiği taktirde herhangi bir tehlike anında ağaçlık alandan şehrin kalabalık bir yerine çıkabilmeniz için konulmuş. 

Vatikan’ın Gizli Erotik Banyoları

Vatikan tıpkı Hogwarts gibi, ancak şeytani etkiden uzak. Her yıl 5 milyon kişi Papa’yı görmeye geliyor.

1500’lü yıllarda Kardinal Bibbiena, ünlü sanatçı Raphael’e pagan mimarisine uygun bir banyo yaptırmış. Duvarlarda erotik resimlerin çizili olduğu bu oda farkedilince hemen duvarlar boyanmış. Ancak burası hala Vatikan’daki kirli sırlardan biri.

Pixar’ın Gizli Konuşma Odası

Pixar firması mekanının genişliğiyle ünlüdür. Peki burada tek bir insanın sığabileceği gizli mekanlar olduğunu biliyor muydunuz?

Aslında buralar depo olarak kullanılıyormuş. Andrew Gordon burayı keşfedince içerisini dekore ettirmiş ve oda yaptırmış. Duyulması istenmeyen gizli projeleri burada konuştuğu söyleniyor. Yine de halka açık ve gezilebiliyor.

Tayland’ın Budist Tapınağı

Tayland’da her yıl bu tapınağa yüz binler akın ediyor. İsmi Wat Rong Khun olan bu tapınak, 1997’de açılmış ama yapımı devam ediyor. 2100’de tamamlanması planlanıyor.

 

Titika Gölü'ndeki Ada

Titika, Güney Amerika’nın en uzun gölü. Böyle bir gölde ada olması anormal değil. Ancak adadaki her şey el yapımı.Totora isimli bir bitkiden tüm eşyalarını yapıyorlar. Kıyılarda avlanarak besinlerini sağlıyorlar.

 

Amerika’nın Sıfır Noktası

Dünyada birçok sıfır noktası bulunmakta. Birçok ülke kendini dünyanın merkezi kabul ediyor. ABD’dekilerden biri ise başkent Washington D.C.’de. Ancak işin ilginç yanı, ABD’de birden fazla ve birkaç şehirde var.

Kaynak : http://www.cracked.com/article_24466_the-secret-vatican-porn-room-6-easter-eggs-at-famous-places.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0