Ölü İnsan Bedenlerinin Dondurulması İşlemi Nasıl Yapılıyor?

1
0
0
0
0
Ölü İnsan Bedenlerinin Dondurulması İşlemi Nasıl Yapılıyor?
Gelecekte tekrar ölülerin canlanabileceğine inanıldığı için uygulanan dondurulma yöntemi nasıl gerçekleşiyor?

Onlarca yıldır ölmüş insanların bedenlerinin dondurulması işlemi gündemi meşgul ediyor. Aslında bu yöntem ilk ortaya çıktığı yıllarda ünlü ya da toplum adına önemli işler başarmış kişilerin bedenlerinin korunması ve müzelere kaldırılması için uygulanırken günümüzde yöntemin amacı, ölü bedenlerin tıbbın gelişmesiyle tekrar canlandırılabileceği ve bu nedenle insanlar ölse de bedenlerin dondurulması oldu. Peki yıllardır gündemde yer alan bu işlem nasıl gerçekleşiyor?

İşlemin uygulaması kalbin durmasından 1-2 dakika sonra başlıyor. Bedende bulunan kan bir tür antifrizle değiştiriliyor. Bu kanın vücuttan çekilmesi için ise vücut dondurulduktan sonra göğüs kafesi açılarak kan bu noktadan çekiliyor. Aynı zamanda böylelikle vücut ısısının -50 dereceye düşmesi sağlanıyor.

Ardından bedenler, içi sıvı nitrojenle doldurulmuş büyük metal silindirlerin içerisine konularak -196 derece sıcaklıkta korunuyor. Böylelikle bedenin kaybolmadan yüzyıllarca muhafaza edilmesi sağlanıyor.

Şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'da gerçekleştirilen bu işlem yaklaşık 45 bin euro maliyetle uygulanıyor. 

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0