Ölümlerin Şekline Göre Hissedilen Acı Seviyeleri

132
39
14
12
7
Ölümün insan vücuduna etkisi, hangi şekilde olduğuna bağlı olarak farklılık gösterir. Ekşi Sözlük yazarı ‘cocochanelcandir’, ölümlerin şekline göre acı seviyelerini anlattığı bir entry paylaştı.

Bilimsel bir araştırmanın sonucu olmamakla birlikte Ekşi Sözlük yazarı ‘cocochanelcandir’, ölüm şekillerinin insan vücudunda nasıl hissedildiği ile ilgili merak uyandırıcı bir yazı dizisi paylaştı. Sizin de ilginizi çekeceğini düşündüğüm bu yazıya şimdi hep birlikte bakalım:

Elektrik

Eğer volt 1000 ya da üzerinde bir elektrik akımına kapılırsak, ölümün gerçekleşme süresi en fazla 2 saniye olur. İç organların yanması sebebiyle yaşanan doku kaybı, ölüm süresinin bu kadar kısa olmasına sebep oluyormuş. Ayrıca akım kesilmediği müddetçe sakat kalma riskimiz bile yok, direkt ölümle sonuçlanıyor. İki saniyelik sürenin hisettireceği acı %25.

Kafaya silahla ateş etme

Silahı şakağımıza dayayıp ateş ettiğimizde, ölümün gerçekleşme süresi 1 saniye. Direkt olarak beyin ölümü gerçekleşen bu vakada silahın yönü ve tarzına göre kurtulma oranı %3, hissettiğimiz acının oranı ise %5.

İlaçla intihar

Miligramı yüksek olan ağır bir ilaçtan 15-20 adet arası alınırsa, ölüm süresi 10 dakika boyunca süregelebiliyor. Bu 10 dakika, hissettiğimiz acının da %40 dolayında olmasına sebep oluyor.

Bilekleri kesmek

Bilekte bulunan atardamarı kestiğimizde ölüm süresi 9 ila 10 dakika arasında değişiyor. Bilekler kesildiği anda büyük bir acı hissedebiliriz fakat aşırı şekilde yaşanan kan kaybı, kısa sürede uykuya dalmamıza sebep olur ve hissettirdiği acıyı %10’lara kadar düşürür. Eğer uyku durumu olmasaydı bu oran %40 - 50 civarına kadar yükselebilirdi.

Boğaz kesmek

Kesici bir aletle gırtlağın kesilmesi sonucu yaşanan ölümün süresi 3-4 dakika civarında değişse de acının en fazla hissedildiği ölümlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Hissedilen acı: %65.

Ağırlık takarak denize atlamak

Ayağınıza ya da vücudunuzun herhangi bir yerine ağırlık yapacak bir madde bağlayıp denize atladığınızda yaşanacak ölüm süresi 2-3 dakika. Solunum yetmezliği yaşayacağımız için dayanamayıp nefes almaya çalışacağız ve bu esnada ciğerlerimize dolan su akciğerin parçalanmasına sebep olarak ölümü gerçekleştirir. Hissedilecek acı oranı ise %55.

Yüksek bir yerden atlamak

Yükseklik 30 metre ya da üzerindeyse ölüm, en fazla 5 saniye içinde gerçekleşiyor. Buna sebep olan durumlar çarpmanın etkisiyle kafatasının yarılması, iç organların patlaması ya da kırılan kaburgaların kalbi parçalaması. Kurtulma şansı %5, hissedilen acının oranı %7.

İple intihar etmek

Bir kişi eğer ipe asılı şekilde intihar ederse ölüm ya boyun kırılması ya da nefessizlikten dolayı gerçekleşir. Boyun kırılmasıyla gerçekleşen ölümün süresi 2 saniye. Kurtulunma şansı düşük olsa da hayatın geri kalan kısmına felçli bir şekilde devam edilebilir. Kurtulma şansı %3, hissedilecek acı %10.

Yanarak ölmek

Acının en fazla hissedildiği ölüm şekli olan yanarak ölme de, ölümün süresi 5 dakika sürüyor fakat yaşanan acı tarif edilemez: %80. 

Donarak ölmek

Sıcaklık derecesi 0’ın altında olan bir yerde çıplak ve hareketsiz şekilde kalınarak yaşanan ölümün süresi 20 ila 100 dakika arasında değişiyor. Hissedilen acının oranı %20. Ayrıca acının en çok hissedildiği an ölüme yakın zamanlar değil, donmanın yaşandığı ilk zamanlardır.

Zehirlenerek ölmek

Herhangi bir kimyasal madde alımıyla yaşanan ölümün süresi maddenin yapısı, alınan miktar ve bünyeye göre değişkenlik göstermekle birlikte 15 dakika kadar sürebilir. Ölümden kurtulma şansı %50, hissedilecek acı ise %30.

Kaynak : https://seyler.eksisozluk.com/olum-sekillerine-gore-hissedilen-aci-seviyeleri
132
39
14
12
7
Emoji İle Tepki Ver
132
39
14
12
7