Ölünce Vücudunuza Olacak 6 Ürkütücü Şey! (+18)

1
0
0
0
0
Bedeniniz hala bu dünyada iken başınıza gelebilecek 6 korkunç şey var.

Tarih boyunca, ölüm ve sonrası insanoğlu için büyük bir gizem olmuştur. Kafaları karıştıran en temel muamma “Ölümden sonra hayat var mı?” sorusudur. Bunun etrafında ortaya çıkan birçok açıklama mevcut, ama bunlar şu an yazımızın konusu değil. Biz bu yazıda ölüm anında ve sonrasında insan bedeninde olan 6 ürkütücü fenomeni gözler önüne serdik.

Meleğin Şehveti Fenomeni

Ortaçağ’ı resmeden birçok portre ve gravürde de karşımıza çıkan bu durum, asılarak idam edilen kişilerin başına geliyor. Erkeklerde ölüm anında ereksiyon olma olarak gözlemlenen “Meleğin Şehveti” fenomeni kadınlarda da benzer etkiyi yapıyor. Bilim adamları boyundaki bazı sinirlerin genital bölgeyi uyardığını, temel nedenin de bu olduğu söyleniyor.

Bedeniniz Sabuna Dönüşebilir

Kamuoyunda “Sabun Adam” olarak bilinen Wilhelm von Ellenbogen isimli kişi ilk defa bulunduğunda tamamı ile bir muamma idi. Philadelphia tren istasyonunda bulunan “Sabun Adam”, şu anda ABD’de bir müzede sergileniyor. Alkalik toprak ile suyun yavaş yavaş tabuta sızması ile Ellenbogen’in bedeni sabuna dönüşmüş.

Tabutunuz Patlayabilir

Eğer toprağa gömülmeyip, toplu mezarlarda bir tabuta konacaksanız; bu akrabalarınız için sorun olabilir. Tabii ülkemizde böyle bir uygulama yok, fakat ABD’de birçok kişi bu sorunu yaşıyor. Bozulan bedeni bakteriler yavaş yavaş kemiriyor ve sonucunda ortaya çıkan gaz, sıkışınca tabutu patlatıyor.

Morglardaki Birçok Bedenden Biri Olabilirsiniz

Ölünce vücudunuz diğer canlılar için lezzetli bir yemeğe dönüşüyor. Bakteriler bedeninizi hemen kemirmeye başlıyor. Eğer bedeniniz soğuk bir yerde muhafaza edilmezse hızlıca bozulacaktır. Hatta bazı durumlarda morga kaldırılsanız bile yeterli miktarda soğutulamayabilirsiniz, çünkü bu tesislerin kapasitesi sınırlı.

“Lazaruz Refleksi” veya El-Ayak Kımıldaması Yaşayabilirsiniz

Beyin ölümü gerçekleşmiş dahi olsa bazı kişilerde, sarılır gibi kollarını kaldırıp çapraz şekilde bağlama durumu gerçekleşiyor. Bu ilginç olay yoğun bakımdaki insanlarda da görülmüştür. Nörologlar duruma birçok açıklama getiriyor, ama hiçbiri henüz kesinlik kazanmış değil.

Ölü Doğumu

Bahsettiğimiz “Walking Dead” dizisinden bir sahne değil; tamamen gerçek. Eğer hamile bir kadın ölürse, mezarda doğum yapabilir. Çok ender rastlanan bu durum, birçok ögenin biraraya gelmesi ile karşılaşılıyor. Vücuttaki gaz basıncı nedeni ile fetüsü dışarı itmesi sonucu oluşuyor.

Kaynak : http://www.cracked.com/article_24415_6-horrifying-things-that-happen-to-your-body-after-you-die.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0