OnePlus 3T’nin Dash Charge Teknolojisi Quick Charge'a Göre Ne Kadar Hızlı?

1
0
0
0
0
OnePlus 3T’nin Dash Charge Teknolojisi Quick Charge'a Göre Ne Kadar Hızlı?
OnePlus, 3T modelinde kullandığı Dash Charge teknolojisinin ne kadar hızlı olduğunu gösteren bir video yayınladı.

OnePlus’ın dün lanse edilen yeni telefonu OnePlus 3T, günümüzün en iyi donanım detaylarıyla beraber geliyor. Qualcomm Snapdragon 821, 6GB RAM gibi detaylara sahip olan telefon şarj noktasında ise Dash Charge adında yeni bir teknolojiye sahip.

5V, 4A gücündeki bu yeni şarj teknolojisi aşina olduğumuz Quick Charge 3.0 teknolojisinden daha hızlı olduğunu savunurken, OnePlus kanadından bir kıyaslama videosu ile farkları gösteriliyor. Yayınlanan videoda bir tarafta OnePlus 3T bulunurken, diğer tarafta 3.400mAh bataryalı 3T’ye yakın bir rakip olan 3.450mAh gücündeki bataryaya sahip olan Google Pixel XL kullanılmış.

Aynı anda uçak modundaki iki cihazda başlatılan şarj işleminde 1 saat 30 dakikada %1’den %100 şarja çıkan OP 3T’ye kıyasla Pixel XL 2 saat 1 dakika içinde %1’den %100’e çıkıyor. İlk yarım saatlik şarj işleminde ise 3T %56’ya yükselirken, Pixel XL %46’da kalıyor. 1 saatlik şarj durumunun da paylaşıldığı videoda 3T %92’ye kadar çıkarken, Pixel sadece %70’lik bir dolum oranında kalıyor.

Sonuç olarak daha hızlı bir şarj işleminin vadedildiği Dash Charge ile OnePlus 3T, toplamda 1.5 saatte %100 doluma ulaşabilirken videonun başında da bahsedildiği gibi bu dolum oranları ve süreleri kullanıma ve şartlara göre değişebileceği vurgusu yapılıyor.

Ancak özellikle Note 7’den sonra hızlı şarj teknolojilerine karşı insanların mesafeli yaklaşması sonrasında kafalarda “Acaba Dash Charge’da da olası ısınma, patlama sorunu olur mu?” diye düşünmek normal. Fakat artık Note 7 faciası sonrası tüm firmaların bunun önlemini aldıklarını düşünüyorum.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0