OnePlus 6T'nin Ekran İçi Parmak İzi Tarayıcı Destekli İlk Custom ROM'u Geliyor

16
2
1
0
0
Yeni nesil güvenlik teknolojisi ekran içi parmak izi tarayıcıya sahip olan akıllı telefonlardan biri olan OnePlus 6T için XDA-Developers ekibi boş durmuyor.

Yıllardır görmeye alışkın olduğumuz parmak izi okuyucular; akıllı telefonlarımızın ana menü tuşunda, yan tarafında veya arka tarafında konumlandırılmış bir şekilde bizlere sunuluyordu. Gelişen teknolojiyle beraber parmak izi okuyucular cihazların görünür kısımlarından kaldırıldı ve yeni tanıtılan amiral gemilerinin çoğunda ekranın içine gömüldü.

OnePlus 6T'de Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus'ın en son piyasaya sürdüğü amiral gemisi olma unvanını taşıyan bir akıllı telefon olarak karşımıza çıkıyor. Ekran içine gömülü parmak izi tarayıcı sayesinde cihazın estetiği bozulmadan güvenlik seviyesi fazlasıyla yüksek bir şekilde cihazımızı koruma altına alabiliyoruz.

XDA-Developers, her ne kadar uğraşsalar da ürettikleri Custom ROM'lara (Android üzerinde elle oluşturdukları kendi işletim sistemleri) ekran içi parmak izi tarayıcıyı tam olarak entegre edememişlerdi. Örneğin Pixel akıllı telefonlarda, Always On Display açık iken bu parmak izi tarayıcılar çalışmıyordu.

OnePlus içinse bu sorun tarih oluyor zira gelen son bilgilere göre ekran içi parmak izi tarayıcıyı destekleyen Custom ROM, OnePlus 6T için üretim aşamasında. Yeni ROM'un ne zaman yayınlanacağı bilinmezken geliştiricilerin ROM son kullanıcı tarafından kullanılabilir hâle gelene kadar bunu yayınlamayacakları tahmin ediliyor.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/first-oneplus-6t-custom-rom-working-in-display-fingerprint-scanner/
16
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
2
1
0
0