OnePlus Kullanıcılarının Bazı Önemli Verileri Ele Geçirildi

7
2
2
1
0
Daha önce de verilerini çaldırmasıyla gündeme gelen OnePlus, yeniden aynı konuyla haberimize konu oldu. Şirket, kullanıcılarına kişisel bilgilerinin ele geçirilmiş olabileceğine dair e-posta gönderdi.

Verilerimizin sürekli bir kurbana dönüştüğü şu günlerde bir başka bir haber de Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus’tan geldi. Şirket, kullanıcılarına potansiyel bir veri ihlali olabileceğini söyleyen e-posta gönderdi.

OnePlus tarafından gönderilen e-postada yer alan bilgilere göre müşterilerin bazı bilgilerine yetkisiz kimseler tarafından erişim sağlandı. E-postada anlatılana göre müşterilerin telefon numaraları, e-posta adresleri ve gönderi adresleri bu kişilerin eline geçmiş olabilir.

oneplus

OnePlus, hackerların eline geçmeyen bilgiler hakkında da bilgi verdi. Gönderilen e-postaya göre erişim sağlayan kişiler kullanıcıların ödeme bilgilerine, şifrelerine ve hesap detaylarına ulaşamadı. Fakat şirket, bu durumdan kaç kişinin muzdarip olduğuna dair bir bilgi paylaşmadı.

OnePlus’ın kullanıcılarına yolladığı e-postanın tam hali şu şekilde:

Sipariş bilgilerinizin bir kısmına yetkisiz parti tarafından erişildiğini keşfettiğimiz için size doğrudan ulaşıyoruz. Ödeme bilgilerinizin, şifrenizin ve hesabınızın güvende olduğunu onaylayabiliriz ancak adınız, iletişim numaranız, e-posta adresiniz ve gönderim adresiniz ele geçirilmiş olabilir.

Erişim sağlayanları durdurmak ve güvenliği arttırmak için hemen adım attık. Şu anda bu olayı daha fazla araştırmak ve verilerinizi korumak için ilgili makamlarla çalışıyoruz.

Sizden daha fazla bilgi almak için OnePlus gibi davranan kişilere veya ürün veya hizmet almanızı isteyen kişilere karşı dikkatli olabilmeniz için sizi bilgilendirmek istedik. OnePlus, şifrelerinizi asla istemeyecektir ve bizden ürün alıyorsanız finansal bilgileriniz yalnızca ortaklarımız ya da OnePlus internet sitesindeki güvenli ödeme sayfasında verilmelidir.

Yaşanan olay hakkında çok üzgünüz ve bu tür olayları önlemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız. Daha fazla bilgi edindikçe sizi haberdar etmeye devam edeceğiz. Bu sırada sorularınız veya endişeleriniz için bizimle Müşteri Desteği’nden iletişim kurabilirsiniz.

Kaynak : https://mobilesyrup.com/2019/11/22/oneplus-data-breach-email-phone-number-address/
7
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
2
1
0