Kickstarter’da Fon Rekoru Kıran, 5 Dolar Fiyatıyla Dünyanın En Küçük Bilgisayarı: Omega2

0
0
0
0
0
Onion firmasının geliştirdiği ve Kickstarter’da fon toplamaya devam eden Omega2, dünyanın en küçük Linux sunuculu ve gömülü Wi-Fi teknolojisine sahip bilgisayarı.

Omega2, Onion’ın geliştirdiği ve Raspberry Pi geleneğini devam ettiren dünyanın en küçük bilgisayarı. Geçtiğimiz yıl üretilen Omega’nın halefi olarak karşımıza çıkan Omega2, boyut olarak Raspberry Pi’nin yalnızca dörtte biri kadar. Kırılabilir ve genişletilebilir olmasının yanı sıra uygun fiyatıyla dikkat çeken Omega2, tıpkı Raspberry Pi Zero gibi 5 dolar fiyata sahip. Peki bu 5 dolarlık bilgisayarın içerisinde neler var?

Omega2 64 MB RAM, 16 MB depolama alanı ve 580 MHz işlemciye sahip. Eğer ekstra bir 4 dolar daha ödeme yaparsanız, bellek ve depolama alanlarına 2 kat daha fazla olacak şekilde sahip olabilirsiniz.

Raspberry Pi Zero’da 1 GHz işlemci ve 512 MB RAM vardı. Yani işlem gücü açısından Pi Zero’nun Omega2’yi rahatlıkla tokatlayacağını söyleyebiliriz. Fakat Omega2’yi Pi Zero’ya göre daha özel kılan bir artısı var: Yerleşik Wi-Fi. Pi Zero, bunun için özel bir eklentiye ihtiyaç duyuyor. Pi Zero aynı zamanda masaüstüyle kurulum sağlanması amacıyla HDMI port çıkışına sahip. Omega2 ise Onion Cloud adında bir bulut tabanına sahip ve herhangi bir bilgisayardaki web tarayıcısı üzerinden kontrol edilebiliyor. Ayrıca yazılım-donanım etkileşimlerini düzenlemek için API desteği sunuyor.

Bir Kickstarter projesi olan Omega2, hedefinin 20 katından fazla (370 bin dolar) bağış toplamayı başarmış durumda. Bitmesine 7 gün kalan projeye dahil olmak isteyenler, ürünün Kickstarter’daki sayfasına şuradan ulaşabilirler.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0