Önümüzdeki Yıl Çok Konuşulacak 3 Önemli Teknoloji Trendi

0
0
0
0
0
Önümüzdeki Yıl Çok Konuşulacak 3 Önemli Teknoloji Trendi
Gelişen teknolojiyle birlikte bilim ve teknoloji alanındaki trendler de değişiyor. Tahminlere göre önümüzdeki yılın popüler teknoloji trendleri canlı yayın platformları, VR içerikleri ve sohbet botları olacak.

Her geçen gün teknoloji dünyasının gelişmesi ve kullanıcıların internetteki içerik tüketim alışkanlıklarını değiştirmesi teknoloji dünyasında yeni pazarlama trendlerinin de ortaya çıkmasına yol açıyor. Özellikle sektörün yönelimiyle birlikte ortaya çıkan bu trendlerle birlikte bu alanlarda faaliyet gösteren girişimler de büyüme potansiyelini arttırmış oluyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılın da sonu yaklaşırken kurumsal içerik siteleri önümüzdeki yıl trend olmasını bekledikleri 3 önemli teknolojiyi seçti. Biz de bu içeriğimizde önümüzdeki yıl çok daha yaygınlaşması beklenen 3 teknolojik pazarlama trendini derledik.

1) Sohbet botları

Markaların sosyal mecralardan müşteri desteğini arttırması ve artık ekiplerin müşteri taleplerine yetişememesi ihtiyacı üzerine gelişen sohbet botları, söylenene göre önümüzdeki yılın pazarlama trendlerinden biri olacak. Bu yıl sohbet botu konusunda çalışmalar yürüten internet girişimleri önemli değerlemeler alırken önümüzdeki yıl özellikle yapay zekaya yönelik yatırımlarla sohbet botlarının daha da yaygınlaşması bekleniyor.

2) Canlı yayın platformları

Son dönemlerde özellikle YouNow ve Twitch gibi canlı yayın platformları öne çıkarken Facebook'un da canlı yayınlara adım atması ve canlı yayın içeriklerinden gelir elde etme modeli üzerine çalışması; canlı yayın platformlarının özümüzdeki yılın trendleri arasına gireceğini gösteriyor. Ancak girişimciler için sıfırdan canlı yayın odaklı sosyal ağ kurmak ciddi boyutlara ulaşmış platformlar olduğu için risk taşıyor.

3) Arttırılmış gerçeklik uygulamaları

Bir dönem sanal gerçeklik teknolojisi en çok konuşulan teknolojiler arasına girerken bir süre sonra popüleritesini arttırılmış gerçeklik teknolojisinin yerine bıraktı. Gerçek dünyayla dijital dünyayı harmanlayan arttırılmış gerçeklik teknolojisine Apple gibi teknoloji devi şirketler yatırımlarını sürdürürken arttırılmış gerçeklik teknolojilerine yönelik içerikler de büyük önem taşıyor. Bu nedenle önümüzdeki yılın trendlerinden biri de arttırılmış gerçeklik uygulamaları olacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0