Opera Tarayıcı Hacklendi, 1.7 Milyon Kullanıcı Saldırıdan Etkilendi!

1
0
0
0
0
Son dönemde popülaritesini artıran Opera tarayıcının sync özelliği hacklendi. Yapılan açıklamaya göre 2 milyona yakın kullanıcı saldırıdan etkilendi.

Son dönemde popülaritesini ve yaygınlığını artıran yılların tarayıcı Opera siber saldırıya uğradı. Tarayıcının bulut servisinden ve sync özelliğinden yararlanan kullanıcılar saldırıdan etkilendi. Mashable sitesinin haberine göre siber saldırıdan etkilenen kullanıcıların sayısı 1.7 milyonu buluyor.

Opera’nın sync servisi kullanıcılara mobil, masaüstü ve tablet cihazlarda senkronize olarak çalışma şansı sunuyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre sync sunucularına yapılan saldırılar hızlıca bloklandı ancak bazı kullanıcıların hesap bilgileri ve şifreleri korsanlar tarafından ele geçirilmiş olabilir. Şirketin sync servisi kullanıcılarının sisteme giriş şifrelerini güvenlik amacıyla sıfırladığı da verilen bilgiler arasında.

Opera tarayıcı masaüstü ve mobil işletim sistemlerinde 350 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Siber saldırıdan etkilenen kullanıcıların sadece yüzde 0.5’inin saldırıdan etkilendiği bildiriliyor. Eğer siz de Opera tarayıcı ve sync servisini kullanıyorsanız hesaplarınızın durumunu kontrol etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0