OPPO, Açılıp Kapanabilen Oldukça İlginç Bir Ekran Patenti Aldı

33
6
6
3
2
Akıllı telefonların tasarımlarındaki son yeniliklerden biri olan kızaklı kameralar, birçok üretici tarafından tercih edilmiş ve akıllı telefon pazarında adeta farklı bir kategori oluşmuştu. Daha önce ürettiği kızaklı kameraya sahip akılı telefonlarla dikkat çeken Çinli üretici OPPO, şimdi de açılıp kapanabilen kızaklı bir ekran patenti aldı.

Küçük boyutlarda olmasına rağmen daha geniş bir ekran kullanımı sunmayı hedefleyen tasarımların sayısı, katlanabilir ekranların yakaladığı popülarite sonrası artmaya başladı. Bu tarz bir tasarım üzerine çalışan Çinli akıllı telefon üreticisi OPPO, yine son dönemin popüler tasarımlarından açılıp kapanabilen kızaklı kameralarına benzer bir ekran patenti aldı.

10 Nisan'da satışa çıkarılacak OPPO Reno ve üstün özellikleriyle akıllı telefon piyasasında adından söz ettiren OPPO'nun aldığı ekran tasarım patenti, Lets Go Digital isimli internet sitesinde ortaya çıktı. Açılıp kapanabilen kızaklı bir ekran yapısını ortaya koyan patent, aynı zamanda bu ekranın arka kısmından yana doğru genişleyebilme yeteneğini de gösteriyor.

OPPO'nun patentini aldığı tasarım, kızaklı kameralardan çok daha iyi bir tasarım hamlesi olarak göze çarpıyor. Akıllı telefonlardan film izlerken ve oyun oynarken oldukça kullanışlı olabilecek bu ekstra ekranlar, kullanıcılara fazladan kontrol alanı yaratacak.

Açılıp kapanabilen kızaklı ekran tasarımının şu an patent aşamasında olduğunu ve yeni akıllı telefonlarda karşımıza çıkıp çıkmayacağının henüz netleşmediğini belirtmekte fayda var. OPPO'nun patentini aldığı ekran tasarımı hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://gizmodo.com/pop-up-cameras-are-just-the-start-as-oppo-dreams-of-pho-1833805398
33
6
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
33
6
6
3
2