Oppo, Çalışır Durumdaki İlk Ekrana Gömülü Kamerasını Gösterdi (Video)

95
21
1
1
0
Oppo, herhangi bir deliğe ya da çentiğe ihtiyaç duymadan, ekranın altına gömülü çalışan bir özçekim kamerasını sergiledi.

Akıllı telefonların en popüler ve kriter bazında öncelikleri arasında ilk sıralarda bulunan özelliklerinden birisi de kameralarıdır. Pek çok üretici, telefonlarını tanıtırken kamera özelliklerine özellikle vurgu yapıyor. Hatta bazı firmalar, doğrudan kamerayı merkeze aldıkları modeller çıkarıyor.

Oppo, ön kamera konusunda büyük bir atılımı gerçekleştirmiş olabilir. Telefon ön kameraları, ya ekrandaki bir deliğe ya da bir çentiğe ekleniyor. Ekran bütünlüğünü bölmek istemeyenler ise açılabilir kameralar üzerinde çalışıyor. Oppo ise kamerayı ekranın altına gömmeyi başarmış gibi gözüküyor.

Firmanın resmi Twitter hesabından paylaşılan bir videoda, kamerayı ilk defa görme şansı buluyoruz.

“Mükemmel, çentiksiz akıllı ekran deneyimini arayanlar - etkilenmeye hazırlanın

Ekran altındaki ilk özçekim kamerası teknolojimize bakıyorsunuz. RT!”

Video ilk olarak, Çin’in sosyal medya sitesi Weibo’da Oppo Başkan Yardımcısı Bran Shen tarafından paylaşıldı. Shen, bu aşamada ekran altındaki kameraların normal kameralar ile aynı sonuçları elde etmesinin zor olduğunu, optik kalitede bazı kayıplar yaşandığını belirtse de umutsuz değil. Shen, “Hiçbir yeni teknoloji doğrudan kusursuzluğa sıçrayamaz.” diye yazdı.

Oppo’nun söz konusu inovasyon olduğunda haklı bir ünü var. Firma daha önce aşırı hızlı VOOC şarj ve periskop yakınlaştırma lensleri gibi son ürünlerde de karşımıza çıkan atılımlar gerçekleştirdi. Ekrana gömülü ön kameraya sahip ilk akıllı telefonu ne zaman göreceğimiz henüz bilinmiyor ancak artık üretilebildiklerini biliyoruz. Piyasaya ne zaman gireceklerini ise bize zaman göstercek.

Kaynak : https://www.theverge.com/circuitbreaker/2019/6/3/18650130/first-under-display-camera-oppo
95
21
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
95
21
1
1
0