Oppo, Zenfone 6'ya Benzer Kameraya Sahip Bir Patent Aldı

3
1
1
0
0
Akıllı telefon üreticisi Oppo, daha önce Zenfone 6'da görme şansı bulduğumuz dönebilen kameraya sahip bir telefonun patenti aldı. Yakın bir zamanda da Oppo'dan da dönebilen kameraya sahip bir akıllı telefon gelebilir.

Asus Zenfone 6, eğer o kadar bütçeniz varsa alabileceğiniz en harika telefonlardan birisi. Sadece amiral gemisi olmasıyla değil yenilenen ZenUI ile birlikte birçok özelleştirme seçeneğine sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Fakat telefonun özel olmasını sağlayan şeyler bunlar değil, dönebilen kamerası. İçerisinde özel bir motora sahip olan arka tarafta bulunan çift kamera, motor sayesinde ön tarafa da gelebiliyor. Yani telefonda bir ön kamera bulunmuyor.

Birçok rakip firma da Asus'un bu özelliğini kopyalamak için çalışmalar yaptı. Özellikle Meizu'nun ve Xiaomi'nin bu alandaki çalışmaları ortaya çıkmıştı. Fakat her iki firmanın da ürettikleri telefon dönebilen bir kamera özelliğine sahip değildi. Yeni bir rapor ise Oppo'nun bu tarz bir telefon üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Önümüzdeki günlerde firmadan bu tarz özelliğe sahip bir telefon görebiliriz.

Telefonun detayları:

World Intellectual Property Office tarafından ortaya çıkartılan bu patent, bir teknoloji sitesi olan Pricebaba tarafından keşfedildi. Diyagramlar, cihazın çentiksiz, delgeç deliği olmayan ve çok ince çerçeveli bir ekrana sahip olduğunu gösteriyor. Çift arka kameralar, her iki sensörü de ayıran bir LED flaş ile birlikte Zenfone 6'yla aynı şekilde düzenlenmiş durumda. 

Arka tarafında ise parmak izi okuyucu bulunmuyor olması parmak izi okuyucunun ekranın içerisine yerleştirileceğini gösteriyor olabilir. Eğer böyle olacak olursa Zenfone 6'nın önüne geçmeyi başarabilirler. 

Her ne kadar patentleri ortaya çıkmış olsa da Oppo tarafından bir açıklama yapılmadığı sürece cihazın gelmeme ihtimali de söz konusu. Üreticilerin sıklıkla patentleri alıp dosyalayıp daha sonra rafa kaldırdıklarını görüyoruz. O yüzden fazla ümitlenmemekte fayda var.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/10/05/oppo-patents-phone-with-zenfone-6-style-flip-cameras/
3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0