Oppo, Dünyanın İlk 10 GB RAM’li Telefonu Üzerinde Çalışıyor

19
6
2
1
0
Çinli dev Oppo, dünya pazarlarındaki potansiyel talebi karşılamak üzere dünyaya açılamaya hazırlanırken, aynı zamanda öncü teknolojileri kullanmaya da devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip cihazla gelen firma, şimdi de RAM konusunda bir devrim yapabilir.

Akıllı telefonlarımız artık ciddi şekilde bilgisayarlarımıza kafa tutmaya başladılar. Bu konuda ana akım üreticilerin katkısı çok büyük olsa da, alternatif üreticilerin payını göz ardı edemeyiz. Özellikle Çin merkezli firmaların ürünleri, performans açısından son derece iyi olabiliyorlar. Bazı açılardan akıllı telefonları fazlasıyla yüksek performansla piyasaya sürmek tamamen pazarlama hilesi. Çünkü günümüzde 10 GB RAM gereksinimi isteyen bir uygulama ya da hizmet yok. 

Yine de bu cihazların üretilip satılıyor olabilmesi, gidişat hakkında da önemli bilgiler veriyor. Henüz 8GB RAM standardını çoğu üreticinin yakalayamadığı bir dönemde Oppo, önemli bir adım atarak 10GB RAM’e sahip akıllı telefon üzerinde çalışmaya başladı. 

Oppo R17 olarak isimlendirilmesi beklenen cihazın diğer özellikleri, teknik kabiliyetleri hakkında henüz detaylı bilgiler bulunmuyor. Muhtemelen Oppo R15’in varisi olacak cihazın yine amiral gemisine yaraşır kabiliyetlerle gelmesi bekleniyor. 

Aslında yılın ilk aylarında Vivo da benzer bir cihazın üzerinde çalıştığına dair söylentilerle gündeme gelmişti. Sonradan bu konuda bir sızıntı gerçekleşmedi, haliyle sadece bir iddia olarak kaldı. 

Ortalama bir akıllı telefon kullanıcısının gerçekten de 10GB RAM’e ihtiyaç duymayacağı bir gerçek. Kağıt üzerinde iyi duracak bu sistem özelliği ya pazarlama için ya da özel bir oyun odaklı telefon için kullanılacak. 

Yüksek performansa sahip olan bir cihazın en büyük sorunu enerji tüketimi olacaktır. 10GB RAM’e sahip bir cihazın bataryasının da büyük olması gerekiyor. Eğer iddialar doğruysa, Oppo’nun enerji için nasıl bir çözüm bulduğu şimdiden merak ediliyor.

Kaynak : https://wccftech.com/oppo-launching-10gb-ram-smartphone-rumor/
19
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
6
2
1
0