Oppo, Dünyanın İlk 5G DSS Aramasını Başarıyla Gerçekleştirdi

3
3
2
1
1
Çinli teknoloji devi Oppo, dünyada ilk kez bir 5G DSS araması gerçekleştirdi. Oppo'nun iş ortakları ile birlikte yaptığı test, başarıyla sonuçlandı. DSS teknolojisinin yaygınlaşması, tüketicilerin 5G'ye ulaşmalarını hızlandıracak.

5G teknolojisi yavaş yavaş hayatımıza girmeye devam ediyor. Teknoloji üreticileri, yeni ürünlerini 5G bağlantısı ile destekli bir şekilde sunmak için çalışmalarını yürütürken telekomünikasyon şirketleri de 5G altyapısını oluşturabilmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Şimdi ise Oppo, çalışma ortakları Qualcomm, Ericsson, Swisscom ve Telstra ile iş birliği yaparak önemli bir test gerçekleştirdi. Yapılan test, başarılı bir şekilde tamamlandı.

Oppo'nun testi, 5G DSS çağrısını içeriyordu. Bu çok önemli bir testti çünkü bugüne kadar denenmemiş bir şeydi. Yapılan çalışmalar meyvesini verdi ve Oppo, dünyanın ilk DSS çağrısını yapmayı başardı. Dilerseniz yapılan testten önce DSS teknolojisinin ne olduğuna yakından bakalım ardından da konuyla ilgili yapılan açıklamalara değinelim.

DSS bağlantısı nedir ve neden önemlidir?

Oppo

DSS teknolojisi, taşıyıcıların hem 4G hem de 5G spektrumlarının paylaşılması anlamına geliyor. Ayrıca bu teknoloji, 4G spektrum bandı üzerinden 5G bağlantısı sunulmasına da yardımcı oluyor. Böylelikle 5G teknolojisinin hayatımıza girişi hem daha düşük maliyetlerle hem de daha yaygın olacak. İşte bu yüzden DSS teknolojisi, 5G bağlantısı için kritik bir önem arz ediyor.

Oppo liderliğinde yapılan yapılan test, Oppo'nun Qualcomm X55 5G modem kullanan bir telefonu üzerinde gerçekleştirildi. Oppo'nun telefonuna gönderilen DSS çağrısı, Swisscom'un İsviçre'deki ağından Telstra'nın Avustralya'daki 5G ağına gönderildi. Spektrumların paylaşılması ise Ericsson'un "Ericsson Spectrum Sharing" isimli teknolojisi sayesinde gerçekleştirildi. 

Qualcomm

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Oppo Yazılım Mühendisleri Birimi Başkanı Andy Wu, DSS teknolojisinin çok önemli olduğunu ifade ederek şirketin, ilerleyen dönemlerde DSS teknolojisini destekleyen akıllı telefonlar üreteceğini açıkladı. Wu, bu teknolojinin yaygınlaşmasının 5G için çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, DSS'nin daha istikrarlı, kesintisiz ve hızlı bir 5G deneyimi sunacağını söyledi.

Ericsson cephesinden yapılan açıklamalarda, bu teknolojinin 5G'nin yaygınlaşması için oluşacak maliyeti ciddi anlamda etkileyeceğine değinildi. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Fredrik Jejdling, bu teknolojinin 4G spektrumlarının 5G teknolojisi için hem yeniden kullanılabilmesini hem de gerekli olduğu durumlarda destekleyebileceğini ifade etti. Ericsson'a göre DSS, 5G teknolojisini yaygınlaştırmanın en ucuz yolu.

5G

Swisscom tarafından yapılan açıklamalarda ise bu teknolojinin ortaklarla birlikte 5G teknolojisi için sunulan bir dönüm noktası olduğu ifade edildi. Telstra ise bu teknolojinin dünya genelinde 5G bağlantısının sağlanması için çok önemli olduğunu ifade ederek, bu yeni teknolojiyi Avustralya'ya getirdikleri için gurur duyduklarını ifade etti. 

5G bağlantı teknolojisi, her geçen gün biraz daha hayatımıza yaklaşıyor ve bu konuyla ilgili de gerekli çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor. Görünen o ki DSS teknolojisi, 5G'nin geleceğini derinden etkileyecek ve böylelikle 5G'nin tüketicilere sunulması hem daha ucuz hem de daha hızlı bir şekilde olacak. 

Kaynak : https://www.nepalitelecom.com/2019/12/oppo-first-dss-5g-call.html
3
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
3
3
2
1
1