Oppo'nun Reno Serisine Dair Bilinen Her Şey

7
6
1
1
0
Çinli akıllı telefon üreticisinin 10 Nisan'da Çin'de, 24 Nisan'da İsviçre'de tanıtacağı Reno marka telefonlarına dair bilinen her şey.

Oppo, 10 Nisan'da uzun süredir beklenen Reno serisi akıllı telefonlarının duyurusunu gerçekleştirecek. Çinli akıllı telefon üreticisinin Reno’larda Snapdragon 710 ve Snapdragon 855 işlemcileri kullanacağıyla ilgili söylentiler bulunuyor.

Şirketin, Reno serisi telefonlarını tanıtacağı etkinlik 10 Nisan’da Şangay’da bulunan Mercedes-Benz Arena’da gerçekleştirilecek. Çinli üretici yeni telefonunun global tanımını ise 24 Nisan’da İsviçre’nin başkenti Zürih’te gerçekleştireceği bir etkinlikte yapacak.

Geçtiğimiz aylarda Oppo, yeni serisi için beş adet ismi almıştı: Oppo Reno Pro, Reno Plus, Reno Zoom, Reno Lite, ve Reno Youth.

Oppo Reno 10x Zoom Edition’ın Snapdragon 855 yongada sistem ile güçlendirilmesi muhtemel. Ayrıca cihazın 6,65 inç, çentiksiz, OLED, full HD+ çözünürlükte bir ekrana ve ekrana gömülü parmak izi okuyucu sensöre sahip olması bekleniyor. Ekran gövde oranı yüzde 91,3 olacak olan telefon, 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolamaya sahip olacak. Cihazın işletim sistemi ise Android 9 Pie tabanlı ColorOS 6,0 olacak.

Telefonun üçlü kamera sisteminde ana sensör, 48 MP değerindeki Sony IMX586 olacak, bunun haricinde diğer iki kamera ise 8 MP’lik 120 derece süper geniş açıya sahip lens ve 13 MP’lik periskop telefoto lens olacak. Telefonun kızaklı sisteme sahip olacak olan ön kamerası ise LED ışıklı 16 MP değerinde olacak.

Amiral gemisi akıllı telefon özelliklerine sahip olacak olan telefonun soğutması ise bakır tüplerdeki sıvı soğutma ile sağlanacak. Batarya konusunda da eli bol davranan telefon üreticisi Oppo Reno’da 4.065 mAh değerinde pil kullanacak ve telefon VOOC hızlı şarj teknolojisini destekleyecek. Şirket telefonun ayrıca 5G versiyonunu da çıkaracak. Telefonun Snapdragon 855 varyantının 605 dolar fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

,

Markanın alt segment telefonunun ise Oppe Reno Youth ya da Lite olarak karşımıza çıkması bekleniyor. Bu modelin özelliklerinin ise 6,5 inç, IPS LCD, su damlası çentikli, full HD+ çözünürlüğünde bir ekrana sahip olacağı düşünülürken iç aksamının ise 2,1 GHz sekiz çekirdeki Helio P70 işlemci, 6 GB RAM, 128 GB dahili depolamadan oluşması bekleniyor. Arka tarafında 16 MP + 2 MP değerinde çift kamera, ön tarafında 16 MP değerinde selfie kamerası olacak olan telefonun bataryası 4.000 mAh olacak ve cihazın parmak izi okuyucu sensörü arka tarafta yer alacak.

PCAM00 / PCAT00 model numaralı telefon; 6,4 inç, full HD+, AMOLED, çentiksiz ekrana ve ekrana gömülü parmak izi okuyucu sensöre sahip olacak. Telefon sekiz çekirdekli 2,2 GHz değerindeki işlemci ve 8 GB RAM’den gücünü alacak. 256 GB dahili depolamaya sahip olacak olan telefonun arka tarafında 48 MP + 5 MP değerinde kameralar, ön tarafında ise kızak sistemli 16 MP’lik selfie kamerası yer alacak. Hızlı şarj teknolojisini destekleyecek olan telefonun bataryası 3.680 mAh olacak.

PCGM00 / PCGM00 modeli numaralı olan ise PCAM00 / PCAT00 ile neredeyse aynı özelliklere sahip olacak. O cihazdan farklı olarak 6,5 inç AMOLED, çentiksiz ekrana ve arka tarafında 16 MP + 2 MP değerinde çift kameraya sahip olacak. Bu arada her iki modelin de Snapdragon 710 yongada sistem ile güçlendirilmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/04/07/oppo-reno-rumor-roundup-specifications-variants-launch-event-and-livestream-details/
7
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
6
1
1
0