Optane DC Kalıcı Bellek, Standart Bilgisayarlarda Kullanılmaya Hazır mı?

16
4
1
1
1
Intel Optane DC Kalıcı Bellek, yüksek kapasiteli SSD hızındaki RAM teknolojisini günümüz bilgisayarlarında kullanabilecek mi?

3D XPoint teknolojisi ilk kez duyurulduğunda, NAND bellek performansının standart RAM’lere oranla 1000 kat arttığı gözlemlenmişti. Intel tarafından geliştirilen bu teknolojinin henüz en hızlı PC için bile mümkün olmadığı bir gerçek. Optane sürücülerin piyasaya sürüldüğü dönemden bu yana 3D XPoint, DIMM formuna geçiş yaptı. Oprane DC PM (Kalıcı Bellek) adı verilen bu teknoloji, tekil kullanıcılara yönelik olarak geliştirilmese de veri merkezleri için devrim niteliğinde artılar sağlıyor.

Hız anlamında SSD’lerle yarışan her bir Oprane DC PM modülü, 512GB kadar veriyi tutabiliyor. Sektöre katacakları düşünüldüğünde bu teknoloji, belirli iş yükleri için alınan ekstra RAM ya da sunucuların yerini eksiksiz bir şekilde alabilir. Ekonomik anlamda da maliyeti düşüren bu sistem, sunucu başına da 3TB’lık bellek sağlayabiliir. Intel henüz teknolojisi hakkında detaylı bir veri sunmasa da tahminler 2019 yılında çıkması beklenen Oprane DC PM’in sadece Xeon CPU’ları ile çalışacağı yönünde. Halihazırda üretilmiş olan Xeon'ların, Optane’i desteklemeyeceği düşünülüyor.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/how-would-you-like-a-512gb-ram-module-in-a-future-pc/
16
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
4
1
1
1