Microsoft'tan Sonra Oracle'ın da TikTok'u Satın Almak İstediği Söyleniyor

15
3
2
1
0
TikTok'un ABD operasyonlarını satın almak için bir şirketin daha harekete geçtiği ifade edildi. Financial Times'ta yer alan bir habere göre dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi Oracle, TikTok'un ABD'deki operasyonlarını satın almak için harekete geçti. Yazılım devinin ön görüşme içerisinde olduğu ifade ediliyor.

ABD hükümeti bir süredir, Çin merkezli olan her şeye düşman kesildi. Geçtiğimiz yıl teknoloji üreticisi Huawei'yi hedef alan ABD Başkanı Donald Trump, kısa bir süre önce de sosyal medya devi haline gelen TikTok'a savaş açtı. Hatta bu durumu iyiden iyiye uç noktalara taşıyan Trump, TikTok'un satın alınması gerektiğini, bu durumun gerçekleşmediği takdirdeyse uygulamanın ABD sınırlarında yasaklanacağını ifade ediyor.

Donald Trump'ın yaptığı açıklamalardan sonra teknoloji devi Microsoft'un, TikTok'un ABD'deki operasyonlarını satın almak için harekete geçtiğini sizlere aktarmıştık. Ancak şu sıralar, bu konuyla ilgili en azından Microsoft cephesinde gelişme yaşanmadı fakat görünüşe göre TikTok'a talip olan tek kurum Microsoft değil. Financial Times'a göre Oracle da TikTok'u satın almak için harekete geçmiş durumda.

TikTok

Financial Times'ın konuyla ilgili hazırladığı bir habere göre Oracle, TikTok'un ABD, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya operasyonlarını satın alabilmek için ön görüşme yapıyor. Hatta şirket, satın alma konusundaki kararlılığını göstermek için de ByteDance'ta hisse sahibi olan bazı ABD'li yatırımcılarla görüşmüş. Olayın hangi yönde evrileceğini ise önümüzdeki günler gösterecek. 

Microsoft, konuyla ilgili harekete geçerken TikTok'un sadece ABD'deki operasyonlarını satın almayı düşünüyordu. Ancak sonrasında bu düşünce değişti. Pastadan daha büyük pay sahibi olmak isteyen Microsoft, ABD'nin yanı sıra TikTok'un Hindistan ve Avrupa'daki operasyonlarını da satın almaya karar vererek görüşmelerin çapını genişletti. Şimdiyse başka bir yazılım devi olan Oracle, benzer bir adım atarak TikTok üzerinde hak sahibi olmak istiyor gibi görünüyor.

TikTok

Donald Trump, TikTok'la ilgili attığı son adımda belirli bir süre verdi. 90 günlük bu süre, TikTok'un kaderini belirleyecek. Çünkü Microsoft, Oracle ya da farklı bir ABD merkezli şirket TikTok'u satın almayı başarırsa kullanıcılar, bu uygulamayı kullanmaya devam edecekler. Aksi durumdaysa TikTok, ABD sınırları içerisinde yasaklı bir uygulama olarak karşımıza çıkacak.

Dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi olan Oracle, TikTok operasyonlarını satın alma girişimiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Az önce de belirtmiş olduğumuz gibi Microsoft da şu sıralar, bu konuyla ilgili sessizliğini koruyor. Donald Trump cephesine baktığımızdaysa başkanın kararlı olduğunu görüyoruz. Bu meselenin nasıl sona ereceğiniyse zaman gösterecek.

Kaynak : https://thenextweb.com/apps/2020/08/18/after-microsoft-oracle-is-also-reportedly-looking-to-buy-tiktok/
15
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
2
1
0