Orjinal Hikayesi Aslında Korkunç Olan 12 Çizgi Film

149
25
24
9
8
Çocukken izlediğimiz çizgi filmlerinin gerçek hayatta birer korku hikayesi olduğunu biliyor muydunuz? Disney versiyonları ve orjinal versiyonlarını sizler için karşılaştırdık.

Çocukken Disney’in çizgi filmlerine bayılmayan var mı? Külkedisi’nden Uyuyan Güzel’e, Güzel ve Çirkin’den Pamuk Prenses’e birçok masalı, öyküyü çizgi film yapan Disney; birçok kişinin çocuk zihnini şekillendiren yapıtların sahibi. Fakat bu öykülerin orjinalleri acaba nasıl? Disney versiyonu ile orjinaller arasında ne gibi farklar var?

Bunları sizler için karşılaştırdık!

Cindirella (Külkedisi)

Disney Versiyonu:

Üvey annesi tarafından kötü muamele gören Külkedisi, baloya gider ve gece yarısı olmadan eve döner. Onu beğenen prens tüm ülkede bir ayakkabıyı genç kızlara deneterek Külkedisi’ni aratır. Külkedisi’nin ayakkabıyı deneyince prens onun baloda tanıştığı genç kız olduğunu anlar, evlenir ve mutlu mesut yaşarlar.

Orjinal Versiyon:

Prens Külkedisi’nin evine gider ve ayakkabıyı denetmek için evin genç kızlarını çağırır. Üvey anne kendi kızlarının prensle evlenmesi için, kızlarına ayak parmaklarını kesmelerini söyler. Ancak prens ayakkabıyı denetirken kızların ayak parmaklarının kesik olduğunu anlar, sonra Külkedisini farkeder ve evlenirler. Düğünlerinde kötü kız kardeşlerinin ve üvey annesinin gözlerini güvercinler kemirir.

 

Uyuyan Güzel

Disney Versiyonu:

Prenses eline bir iğne batırır ve ebedi uykuya dalar. Cesur bir prens onu kurtarır ve öperek uyandırır. Evlenir, ömür boyu mutlu yaşarlar.

Orjinal Versiyon:

Orjinal versiyonda ise işler biraz farklıdır. Prenses Aurora uyanmaz ancak ikizlerinin doğumunda uyanır. Pardon, aslında prensin onu öpmediğini, hamile bırakıp gittiğini söylemeyi unuttuk. Çünkü prens evlidir. Aurora ikizleri ile saraya vardığında, prensin karısı onu ve çocuklarını öldürtmeye çalışır. Ancak başarılı olamaz, kral ise karısından boşatarak prensi Aurora ile evlendirir.

 

Güzel ve Çirkin

Disney Versiyonu:

Belle bir canavar tarafından kaçırılır ve lüks bir şatoya hapsedilir. Sonrasında çirkinliğin içindeki güzelliği farkeder ve canavarı öperek aslında kendisini kaçırana yapılmış olan büyüyü bozar.

Orjinal Versiyon:

Belle canavarı, kızkardeşini bir haftalığına ziyarete gitmek için kandırır. Kızkardeşi Belle’nin mücevherle kaplı kıyafetlerini ve lüks yaşamını kıskanır. Bir haftadan fazla kalmasını ister. Şatoya döner, fakat canavar çok sinirlidir ve Belle’nin gözlerini oyarak onu kör eder.

 

Pamuk Prenses

Disney Versiyonu:

Tek suçu krallıktaki en iyi kadın olmak olan Pamuk Prenses ormana terk edilir ve yedi cücelerle yaşamaya başlar. Kötü kalpli üvey annesi onu zehirler ve ölür. 7 cüceler ise intikam için üvey anneden intikam almaya çalışırken, üvey annenin ayağı kayar ve düşer. Bir prens gelip onu öper ve evlenip mutlu bir yaşamları olur.

Orjinal Versiyon:

Burada olaylar yine biraz farklı. Gerçek hikayede kızının ölümünden sorumlu olduğu anlaşılan üvey anneye kızgın demirden dans ayakkabıları giydirilir. Cadı-üvey anne dans ederken eriyerek ölür.

 

Küçük Denizkızı

Disney Versiyonu:

Denizkızı Ariel, denizler kralının kızıdır. İnsan gibi ayaklara sahip olmak için sesini feda eder. Bir prense aşık olur ve prens kendisinin sesini alan cadıyı öldürür. Prensle evlenip mutlu mesut yaşarlar.

Orjinal Versiyon:

Ariel’in bacakları daima acıyacaktır, tıpkı bıçak üstünde yürüyormuş gibi. Prens onun bu durumuna katlanamaz ve başka bir kadınla evlenir. Ariel kendini okyanusa tekrar atar ve bir su köpüğüne dönüşür.

 

Mulan

Disney Versiyonu:

Hunlara karşı savaşan, erkek kılığına girmiş bir kızdır. Savaşı kazanır ve değeri anlaşılır. Sonra köyüne döner.

Orjinal Versiyon:

Çinliler aslında savaşı kaybeder. Hunların hakanı Mulan’ın yaşamasına izin verir. Mulan kaçarak evine döner. Babasının öldüğünü ve annesinin başka biriyle evlendiğini görür ve şunları söyler: “Ben bir kadınım ve savaştan sağ çıktım. Şimdi babamla birlikte olmak istiyorum.” Sonra kendini öldürür.

 

Rapunzel

Disney Versiyonu:

Rapunzel güzel bir prensestir ve kulede mahsur kalmıştır. Birgün bir eşkiya ile tanışır ve bir sürü macera yaşarlar.

Orjinal Versiyon:

Rapunzel bir salata karşılığında ailesi tarafından bir cadıya satılır. Bir gün hapsedildiği kulede şarkı söylerken sesini duyan bir prens kendisiyle konuşur ve birbirlerine aşık olurlar. Prens kuleye tırmanır, fakat cadı prensi iter ve aşağıdaki sarmaşıklara dolanır ve kör olur. Prens sarmaşıklarda aylar geçirir, sonunda Rapunzel’in sesini takip ederek kendisine ulaşır. Rapunzel’i bulduğunda iki çocuğu vardır. Prensi iyileştiren, Rapunzel’in gözyaşları olacaktır. Sonrasında evlenir ve sonsuza dek mutlu yaşarlar.

 

Pocahontas

Disney Versiyonu:

Disney versiyonunda Pocahontas, ağaçlarla konuşan ve en iyi arkadaşı bir rakun olan güzel bir kızdır. Bir gün bir İngiliz’e aşık olur ve o aralar neredeyse İngilizler ile yerliler arasında savaş çıkmak üzeredir.

Orjinal Versiyon:

Pocahontas, bir kızılderili şefinin kızıdır. Yerliler John Smith’i kaçırır ve kendisini fidye için tutarlar. Fakat Pocahontas, Smith’in hayatını kurtarır ve aralarında ilişki başlar. 17 yaşında İngilizle evlenir ve 22 yaşında bilinmeyen bir nedenden dolayı ölür.

 

Herkül

Disney Versiyonu:

Herkül, Zeus’un genç oğludur. Megara şehrini, Hades’ten gelen kötülüklere karşı korur ve sonunda Olympos dağına, tanrıların katına çıkar.

Orjinal Versiyon:

Heracles aslında bir barbardır. Megara ise Kral Tebas’ın kızıdır. Heracles onu, kendisiyle zorla evlendirir. İki çocukları olur. Zeus’un karısı üvey anne Hera, Heracles’i delirtir, Megara ve çocuklarını da öldürür. Heracles 12 görevi suçluluk duygusu ile yapar.

 

Notre Dame’în Kamburu

Disney Versiyonu:

Quasimodo bir kamburdur ve güzel çingene kızına aşık olur. Kızı kilisenin idam cezasından kurtarır.

Orjinal Versiyon:

Quasimodo, Esmeralda’ya aşık olur ve sürekli onu takip eder. Kızın asılmasına dayanamayan kambur, açlıktan ölene dek mezarının başında bekler. Yıllar sonra bir kişi ikisinin de kemiklerini bulur, fakat kemikleri birbirinden ayıramaz.

 

Pinokyo

Disney Versiyonu:

Pinokyo bir marangoz ustasının yaptığı, canlanmış bir kukladır. Bir gün okula giderken babasının hayatını kurtarır ve gerçek bir çocuğa dönüşür.

Orjinal Versiyon:

Gerçekte ise Pinokyo, tam bir baş belasıdır. Sürekli yaramazlık yapar, birşeyler çalar ve babası herkese mahçup olur. Bir gün yaramazlık yaparken bir kurt ve kediyle karşılaşır. Bu hayvanlar onu bir ağaca asar ve Pinokyo ölene dek izlerler.

 

Mogli

Disney Versiyonu:

Mogli terkedilmiş bir çocuktur ve bir ayıyla panter onu bulup ormanda yaşamayı, şarkı söylemeyi öğretirler.

Orjinal Versiyon:

Gerçek hikayede ise Shere Khan isimli katil kaplanı öldürdükten sonra kendisinin insan olduğunu ve ailesinin bir grup köylü tarafından hapsedildiğini öğrenir. Kurtlar ve fillerin yardımı ile bu köyü yerle bir eden Mogli, daha sonra ormandan kaçar. Çünkü hayvanlar kendisini istemez. Daha sonra Mogli İngilizler tarafından yönetilen bir köye gelir ve huzur bulur.

 

BONUS: Çocukluğunuz Malesef Öldü!

 

Kaynak : https://www.buzzfeed.com/josehernandez/these-are-the-most-cruel-stories-behind-the-disney?utm_term=.kh9562rEmO#.qlXG6PYRM8
149
25
24
9
8
Emoji İle Tepki Ver
149
25
24
9
8