Orman Bakanı'ndan Ciğerleri Dağlayan Açıklama: 31 Orman Yangın Kontrol Altında, 10 Tane Daha Var

73
41
6
2
0
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin dört bir yanında devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 31 noktada çıkan yangının kontrol altında olduğunu söyleyen Pakdemirli, 10 noktadaki yangın için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin son günlerdeki en büyük sorunu olan orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye genelindeki farklı yerlere yayılmış olan 31 yangının kontrol altına alındığını ifade eden Pakdemirli, 10 ayrı bölgedeki yangının kontrol altına alınabilmesi için de çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Antalya Manavgat'ta çıkan yangının kontrol altına alındığını söyleyen Bekir Pakdemirli, Kayseri Yahyalı, Antalya Akseki, Mersin Aydıncık ve Mersin Silifke ile Adana'da da yangınların sürdüğünü söyledi. Bakan Pakdemirli'nin ifadelerine göre 3 uçak, 29 helikopter, 458 arazöz ve 1832 personel, yangınların bir an önce kontrol altına alınabilmesi için seferber edilmiş durumda.

Yerleşim yerleri risk altında değil (şimdilik)

Orman Yangını Türkiye

Türkiye genelindeki yangınlarla ilgili yaptığı açıklamalarda yerleşim yerlerindeki risklerle ilgili de konuşan Bekir Pakdemirli, zaten belirli yerlerin boşaltıldığını ancak şu an için herhangi bir yerleşim yerinin risk altında olmadığını ifade etti. Bu açıklamasını rüzgarın yönüne göre yapan Pakdemirli, önümüzdeki saatlerde neler olacağının bilinemediğini, rüzgarın yön değiştirmesi durumunda ek tedbirler alınabileceğini belirtti.

Pakdemirli, yangınların çıkış nedeninin de çok önemli olduğunu ancak şu an için odaklandıkların şeyin bu yangınları kontrol altına almak olduğunu ifade ediyor. Yangınların çıkış sebepleri ile ilgili olarak zaten geniş çaplı soruşturmalar başlattıklarını söyleyen Bekir Pakdemirli, şu an için cana ve mala zarar gelmemesi hususunun daha önemli olduğunu belirtti.

Kaynak : https://www.tarimorman.gov.tr/Haber/5056/Bakan-Pakdemirli-31-Yangin-Kontrol-Altinda-10-Yanginda-Calismalar-Devam-Ediyor
73
41
6
2
0
Emoji İle Tepki Ver
73
41
6
2
0