Orta Amerika’daki Aktif Yanardağ 'Masaya' Bile Artık İnternet Erişimi Sağlıyor!

0
0
0
0
0
Ülkemizde internet sorunları devam ederken Orta Amerika’da bulunan Masaya aktif yanardağı bile internet erişimi sunabilecek.

Ülkemizdeki internet sorunları malum. Her ne kadar 100mbit hızlara varan hatta 1000mbit hız verebildikleri için övünen internet servis sağlayıcı firmalarımız olmasına rağmen en geç iki hafta içinde 3mbit hızına düşen, birçok kişinin normalde zaten 3-4mbit hızlarını görebildiği güzel ülkemde geçtiğimiz günlerde yapılan güzel bir hamle ile Turkcell Superonline, Vodafone Net ve Türksat Kablonet güçlerini birleştirerek ortak altyapıya geçiş yapacağını duyurmuş, sektörün en büyük altyapısını barındıran Türk Telekom ise bu ortaklığa girmeyerek “altyapı benim internet benim” tribine girmişti.

Neyse, biz hala bu sorunları konuşurken taaa Orta Amerika tarafında bulunan Nikaragua ülkesindeki aktif yanardağlardan biri olan Masaya bile internet bağlantısına kavuşuyor. General Electric’in yapmakta olduğu özel bir çalışma ile aktif yanardağın 366 metre içine girerek etrafına toplam 80 kablosuz modem yerleştirecek olan GE, hem volkan patlamalarını izlemeye gelenler için sosyal medya hesaplarına daha hızlı girme ve canlı yayın imkanı sağlarken ayrıca volkan için yapılacak çalışmalarda hızlı analiz için de bir altyapı oluşturmuş olacak.

Fakat o kadar içeriye döşenecek olan sinyal vericileri acaba Masaya’nın patlama sırasında sağlam kalabilecekler mi merak içerisindeyim.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0