Ortaçağ’da Yaşamış Bir İskoçyalının Yüzü, Sanal Ortamda Yeniden Oluşturuldu (Çok Tanıdık Duruyor)

33
3
3
2
2
Ortaçağ’da Yaşamış Bir İskoçyalının Yüzü, Sanal Ortamda Yeniden Oluşturuldu (Çok Tanıdık Duruyor)
Bilim insanları, arkeolojik kazılarda buldukları insan iskeleti üzerinde yaptıkları çalışmalarda, Orta Çağ'da yaşamış olan İskoç bir adamın görüntüsünü yeniden oluşturmayı başardı. Adamın görüntüsü ise insanlara oldukça tanıdık geldi.

Arkeologlar geçmişin izlerini bulmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalarda artık modern teknolojiler de kullanılıyor. Örneğin kalıntıları dijital yöntemlerle inceleyerek ilk günkü hallerini görebiliyoruz. 

Bu çalışmalara insan kalıntıları ile olan çalışmalar da dahil. İskoçya Aberdeen’de yapılan kazılarda 59 iskelet kalıntısı bulunmuştu. Bunlardan biri olan İskelet 125’in nasıl göründüğü de ortaya çıkarıldı.

AOC Arkeoloji Grubu’nun çalışmaları sonucunda görüntüsü ortaya çıkarılan İskoçyalı’nın 46 yaşında bir erkek olduğu, aşırı ilerlemiş diş problemleri yüzünden hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Orta Çağ İskoçyalısı için insanların ise farklı benzetmeleri oldu. Özellikle de Dominic Cummings sık sık şakaların konusu oldu. Dominic Cummings, İngiltere’yi asıl yöneten kişi olarak adlandırılan bir politikacı olarak biliniyor ve İngiltere Başbakan Danışmanı olarak görev yapmaktadır.

“Aberdeen’deki Ortaçağ adamının yüzünü yeniden oluşturanların aklında Dominic Cummings mi vardı?” 

Şakalardan nasibini alanlar arasında ünlü futbolcu Wayne Rooney, Bilbo Baggins gibi isimler de yer aldı. 

Araştırmalar ve bölgede yapılan kazılar devam ediyor. Kazının başında yer alan Dr. Paula Millburn, kazı sonrası çalışmaların devam ettiğini ve kalıntıları bulunan insanların yaşları, cinsiyetleri, sağlık durumları ve yaşam tarzları hakkında inanılmaz bilgiler elde ettiklerini söyledi. 

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/science/scientists-recreate-face-medieval-scottish-20707102
33
3
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
33
3
3
2
2