Ortak Yerli Otomobil Şirketinde Hangi Şirketin Ne Kadar Pay Alacağı Açıklandı

82
16
5
3
2
Yerli otomobil için kolları sıvayan 5 şirket, ortak şirketten ne kadar pay alacaklarını KAP’a bildirdiler.

Yerli otomobil kapsamında çalışmalarını sürdüren 5 şirket, ortak bir şirket oluşturma konusunda çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ’nin resmi kuruluşunu yapan bu şirketler, bununla birlikte şirketin başına Mehmet Gürcan Karakaş’ı getirdi. Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding’in yer aldığı ortak şirketin payları da ortaya çıktı.

Yapılan açıklamaya göre Anadolu Grubu, Kök Grubu, BMC, Zorlu Holding ve Turkcell şirketlerinin payları yüzde 19 olarak açıklanırken, TOBB’un payı ise yüzde 5 oldu. Konuya ilişkin Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir açıklama yapan şirketler, sözleşmelerin imzalandığını açıkladılar. KAP’a bildirilen açıklama şu şekilde:

"2 Kasım 2017 tarihli açıklamamıza ilişkin olarak, Şirketimizin tarafı olduğu Ortak Girişim Grubu kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde Türkiye'nin Otomobili Projesi'nde temel olarak elektrikli binek otomobil üretmek ve bunu destekleyici faaliyetleri yürütmek amacıyla kurulması planlanan ‘Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ne %19 oranında pay ile kurucu ortak olarak iştirak edilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda, 31.05.2018 tarihinde Pay Sahipleri Sözleşmesi ve Esas Sözleşme imzalanmıştır. Gerekli prosedürleri takiben şirket kuruluşu tamamlanacaktır.”

Günümüzde bir araba alınırken aranan özelliklerin karşılanacağını söyleyen yetkililer, tasarımın 2019 sonunda ortaya çıkacağı ve prototip araçla halkın beğenisine sunulacağını açıkladılar. Mehmet Gürcan Karakuş tarafından yönetilecek yerli otomobil firması, 2020’li yıllarda çok etkin olacak gibi duruyor.

Kaynak : http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2126593-yerli-otomobilde-sirket-paylari-aciklandi
82
16
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
82
16
5
3
2