Otomobil Kazalarına Karşı Dayanıklı İnsan: Graham

3
1
0
0
0
Avustralyalı bir heykeltraş, insanların trafik kazalarına karşı dayanıklı olması için evrimleşmesi halinde neye benzeyeceğine dair bir çalışma yaptı.

Patricia Piccinini isimli bir heykeltraş, Ulaşım Kazaları Komisyonu'nun hazırladığı yol güvenliği kampanyası kapsamında bilimsel verilerden de yararlanarak, bir insanın trafik kazasında zarar görmemesi için hangi fiziki yapıda olması gerektiğine dair heykel yaptı. Heykele Graham ismini veren Piccinini, otomobillerin insanlardan daha hızlı bir gelişme kaydettiğini belirterek "Graham bize kendimizi koruyabilmek için yol sistemlerinin nasıl geliştirilmesi gerektiğini ve hatalarımızı gösteriyor" açıklamasında bulundu. 

Görüntüsü itibariyle oldukça çirkin olan Graham, aslında insanlık için önemli bir mesaj niteliğine sahip. Yani trafik kazalarından zarar görmemek için ya trafik kurallarına uyacağız ya da Graham’a benzeyeceğiz.

Picccinini’nin Graham’la ilgili hazırladığı web sitesine şuradan ulaşarak daha geniş çaplı bilgilere ve görsellere ulaşabilirsiniz.

3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0