Bu bağlamda teknoloji devi şirketler de, maddi olarak inanılmaz bir gelir elde etmekte. Hal böyle olunca da, bu şirketlerin başlarındaki isimler de, resmen para içinde yüzüyorlar. Peki bu isimler, bu paraları neye harcıyor? Tamam bu soru çok geniş kapsamlı oldu. Bunu biraz daraltalım.
Mesela her erkeğin vazgeçemediği oyuncaklar olan otomobilleri ele alalım. Muhakkak siz de şöyle birşey düşünmüşsünüzdür; ''milyarder olsam da altıma bir Bugatti ya da Lambo falan çeksem ya''. Yani bizde mantık bu yönde. Peki teknoloji devi şirketlerin başındaki kişiler için durum nasıl? Gelin bir göz atalım.
İşte teknoloji sektörünün milyarder isimlerinin kullandıkları arabalar:
Mark Zuckerberg
Facebook kurucusu ve CEO'su Zuckerberg aslında birçok otomobile sahip. Ancak Zuckerberg'in son olarak satın aldığı otomobil, 1.3 milyon dolardan başlayan fiyatlara sahip olan İtalyan Pagani Huayra.
Tim Cook
Apple'ın CEO'su Cook, uzun süredir Porsche Boxer kullanmaktaydı. Ancak son dönemlerde tercihi BMW 5 serisinden yana.
Elon Musk
Tesla kurucusu Musk, 1967 model E-Type Jaguar kullanmakta.
Bill Gates
Tam bir Porsche koleksiyoncusu olan Bill Gates'in bu araçlar içindeki favorisi ise Porsche 959.
Jeff Bezos
Amazon'un kurucu ortağı ve CEO'su olan Bezos, listemizin en mütevazı ismi. Zira Bezos, 96 model ve ortamala 4 bin dolar değerinde Honda Accord kullanmakta.
Evan Spiegel
Snapchat'in kurucusu ve CEO'su olan Spiegel, birçok lüks araca sahip. Ancak sıklıkla kullandığı otomobil Ferrari California.
Sergey Brin
Google'ın kurucu ortağı olan Brin, son dönemlerde otomobil sektörünün parlayan yıldızı Tesla'yı tercih etmekte. Ballmer Tesla Model X kullanıyor.
Larry Page
Sergey Brin ile birlikte Google'ın kurucularından olan Page de Tesla'yı tercih edenlerden. Page, Tesla Model S kullanmakta.
Sean Parker
Napster'ın kurucusu ve Facebook'un ilk başkanı olan Parker, bir diğer Tesla hayranı. O da Page gibi Model S tercih edenlerden.
Larry Ellison
Oracle kurucu ve CEO'su olan Ellison, Lexus LFA'yi tercih etmekte.
Michael Dell
Dell'in kurucusu ve CEO'su olan Michael Dell de pek çok otomobile sahip olan isimlerden. Ancak çoğunluklu tercihi Porsche Carrera GT.
Dustin Moskovitz
Sosyal medya devi Facebook'un ilk yazılımcısı olan Moskovitz de listemizin mütevazi isimlerinden. Kendisi Volkswagen R32 Hatchback kullanmakta.
Steve Ballmer
Microsoft'un kurucu ortaklarından ve eski CEO'larından olan Ballmer, Ford Fusion Hybrid kullanmakta.
Kaynak: Webrazzi