Otomobillerdeki En Kullanışsız 3 Özellik (+Bonus)

54
44
10
5
4
Yeni nesil arabalara eklenen özellikler, bazen güvenlk gibi konular için çok yararlı olabiliyor, ancak maalesef hepsi aynı oranda işlevsel değil.

Otomotiv sektörü yıllardır üstüne koyarak gelişmeye devam ediyor. Bu gelişme de beraberinde farklılıkları getiriyor. Radyoların yerini elektronik göstergeler alırken, yadigâr el freninin yerini de elektronik bir düğme aldı. Bütün bu yeni özelliklerin neredeyse hepsi çok faydalı ve üst düzey güvenlik, konfor ve bağlantı vadediyor.

Yine de bunların arasında çok gereksiz olanları da mevcut.

Vites kulakçıkları:

Vites kulakçıkları, spor arabalarda oldukça işlevsel olabiliyor. Sürücülerin ellerini direksiyondan çekmeden vites atmalarına yarıyor. Eğer McLaren 720S veya Ferrari 488 sürüyorsanız işe yarayabilir, ancak bir SUV ya da sedan model araba kullandığınız zaman gerçekten kullanışsız olabiliyorlar.

Üçüncü sıra koltuklar:

Birkaç marka, rekabette öne çıkmak için modellerine üçüncü sıra bir koltuk ekledi. Volkswagen Tiguan’ın ikinci neslinde olduğu gibi bu üçüncü sıra koltuklar oldukça kullanışsız. O kadar küçükler ki ancak küçük bir çocuk sığabiliyor. Hatta o durumda bile 2. sırayı biraz öne çekmeniz gerekiyor.

HUD:

HUD’lar gitgide popüler olmaya başladı. Onları Audi’nin lüks araçlarından Hyundai’nın giriş seviye araçlarına kadar görüyoruz. HUD sistemleri, güzel görünebilir ancak dijital göstergelere nazaran daha komplike bir yapıya sahip olduğu için kullanışsız olabiliyor.

Hareketle kontrol sistemi (Bonus):

Hareketle kontrol sisteminin düşüncesi gerçekten yaratıcı, kolunuzu kaydırarak bir aramaya cevap vermek ya da parmağınızı döndürerek sesi yükseltmek kulağa hoş gelebiliyor. Ancak bu da gereksiz bir özellik zira hareketle verebileceğiniz komutlarının hepsi için birer düğme mevcut.

Dijital vites (Bonus):

Dünya genelindeki otomobil üreticileri, yeni modellere elektronik vites kutuları entegre etmeye başladı. Ancak bu özellik bize kalırsa oldukça gereksiz ve araba kullanıyormuşsunuz hissini gerçekten vermiyor.

Son iki maddeyi bonus olarak vermemizin sebebi, pek fazla yaygın olarak kullanılmamalarından kaynaklanıyor. Siz de günümüz otomobillerinde gereksiz gördüğünüz özelliklerden yorumlarda bahsedebilirsiniz :)

Kaynak : https://www.businessinsider.com/cars-worst-features-2019-5#4-digital-shifter-7
54
44
10
5
4
Emoji İle Tepki Ver
54
44
10
5
4