Otomobillere ‘Cam Film’ Takmak Serbest Oluyor!

0
0
0
0
0
Otomobillere ‘Cam Film’ Takmak Serbest Oluyor!
Otomobillerdeki can güvenliği tedbirleri kapsamında yapılan değişiklikle birlikte araçlara cam film takmak artık serbest oluyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı açıklama ile birlikte araçların güvenlik seviyesinin yükseltilmesine ve ülkedeki otomobil üretiminin desteklenmesine yönelik bazı düzenlemeye gidildiğini söyledi. Bu çalışmalar ile araçların güvenlik seviyesinin en üst düzeye çıkarılmasını hedeflediklerini belirten Özlü, toplu taşıma araçlarına acil durum butonu getireceklerini söyledi. Özgecan Aslan’ın katledilmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu, toplu taşıma araçları için alınacak önlemlerle bir daha bu tarz olayların yaşanmamasını sağlayacaklarını belirten Özlü, "Özgecan Aslan cinayeti ile kamuoyunun gündemine gelen toplu taşıma araçlarındaki güvenlik sorununun giderilmesi amacıyla söz konusu araçlarda araç takip cihazı, acil durum butonu ve kamera sistemi bulundurulması için yapılacak tadilatlarda aranacak şartlara dair hükümler düzenlendi" açıklamasında bulundu.

Otomobil severlerin memnun olacağı başka bir konu olan ‘cam film’ uygulamasından da bahseden Özlü, "Mevcut durumda mevzuatta yer almayan ve cezai işleme tabi olabilen cam filmi uygulaması ile ilgili olarak çalışma yapıldı ve cam filmi uygulamalarının AİTM Yönetmeliği çerçevesinde standardına uygun yapılmasına dair hükümlere yer verildi. Yani yönetmelikteki esaslara uygun onaylı cam filmi takılması artık araçlarda serbest oluyor" dedi.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0