Otomobilleri Altına Alarak Trafik Sorununu Çözen Yüksek Otobüs Çin'de Kullanıma Girdi!

1
0
0
0
0
Trafik sorununa derman olabilecek, altından araç geçişine olanak tanıyan yüksek otobüs Çin'de kullanıma girdi.

Yıllar önce internete konsept videosu düşen ve “Japonların trafik sorununa çözümü’” olarak paylaşıma çıkan bu aracı birçok okurumuz hatırlayacaktır. 3 boyutlu animasyonu izleyip gerçekten o fikrin gerçekten yaratıcı olduğuna ikna olmuştuk. Şahsen benim vizyonum biraz dar olmalı ki, yakın gelecekte bunun hayata geçebileceğine pek ihtimal vermemiştim ama oldu. Her ne kadar ülkemizde bu yenilik Japonlara mal edilse de, Çinlilerin yürüttüğü bir proje olan yüksek otobüs kendi ülkesinde caddeleri indi.

The Verge sitesinin haberine göre TEB şirketinin ürettiği yüksek otobüsün ilk test sürüşü gerçekleştirildi. Halkın da katıldığı sürüşte otobüs kendine özel ayrılmış yolda tur yaptı. 22 metre uzunluğunda ve 7.6 metre genişliğindeki yüksek otobüs ile 300 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Otobüse iniş binişler ise bir merdiven sayesinde yapılıyor. 

Çinliler kikir olarak oldukça yaratıcı ancak uygulanabilirlik açısında sorunlar taşıyan bu projede kararlı görünüyor. Ben test aşamasına rağmen hala gördüğüm bir zorluktan bahsetmek istiyorum. Minibüs, kamyon, eşya taşıyan açık kasa araçlar vb. yüksek araçların yüksek otobüs güzargahına girmesi… Bir şekilde bunun engellenmesi, o alana yüksek araçların alınmaması gerekiyor yoksa büyük kazalar yaşanabilir. Ayrıca, otomobil sürücülerinin de yüksek otobüs hakkında bilgilendirilmesi gerekiyor. Şahsen yolda böyle bir şey ile karşılaşsam ne yapacağımı bilemem ve kazaya sebebiyet verebilir.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0